Rubén Moreno, nou Secretari d'Estat de Relacions amb les Corts Generals
Rubén Moreno, nou Secretari d'Estat de Relacions amb les Corts Generals PP

El nou secretari d'Estat de Relacions amb les Corts Generals, el valencià Rubén Moreno, ha admés aquest dimecres que el seu futur càrrec és "extraordinàriament difícil" perquè s'encarregarà de facilitar la relació entre Govern central i Corts Generals en un moment amb "la majoria més minoritària de la història de la democràcia", però ha remarcat que espera arribar a acords.

Així ho ha indicat Moreno davant els mitjans de comunicació, després de participar en un esmorzar informatiu a València en el qual la vicepresidenta del Govern d'Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que aquest divendres el Consell de Ministres nomenarà a Moreno com a nou secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, en substitució de José Luis Ayllón, que ha sigut nomenat cap de gabinet del president del Govern, Mariano Rajoy.

Moreno ha mostrat la seua "enorme satisfacció" per "la confiança" de la vicepresidenta i del president de l'Executiu central per a ocupar aquest lloc que ha qualificat com "extraordinàriament difícil". "La nostra missió és facilitar la relació del govern amb les Corts i això és una tasca difícil perquè en aquest moment estem en la majoria més minoritària de la història de la democràcia el que implica negociar i parlar amb tots els grups", ha assenyalat.

A més, ha indicat que la missió dels grups parlamentaris és "parlar entre ells". "Jo fins ara era coordinador de totes les comissions del Congrés i m'obligava a parlar amb molts grups", ha manifestat Moreno.

Al seu juí, se'n va a haver d'"acréixer eixa negociació" perquè se'n va a entrar en una etapa electoral pels comicis autonòmics i municipals de 2019 en el qual "les estratègies dels grups polítics canvien i ho fan tot un poc més complicat". No obstant açò, espera poder arribar a un acord "pel bé de tots els ciutadans i espanyols".

Consulta aquí más noticias de València.