Comunitat Valenciana

Empresaris traslladen a Santamaría que treballaran perquè polítics valencians recolzen els PGE a canvi d'inversions

  • VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)
Santamaría al costat d'empresaris valencians
Santamaría al costat d'empresaris valencians
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Santamaría al costat d'empresaris valencians

Empresaris de la Comunitat Valenciana han traslladat a la vicepresidenta del Govern d'Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría, que treballaran perquè els polítics valencians recolzen els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) però a canvi de més inversions per a l'autonomia.

Així ho ha indicat el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió de treball de Sáenz de Santamaría amb una vintena d'empresaris valencians, entre d'altres, representants de Cecoval, d'AVA-Asaja, Ascer, Fecoval, la Cambra de Contractistes o l'Associació d'Empresaris Joves.

Navarro ha valorat la trobada i ha assegurat que és "molt significatiu" que la vicepresidenta de l'Executiu s'haja reunit amb els empresaris davant la situació que travessa la Comunitat Valenciana. Durant la reunió, que s'ha perllongat prop de dos hores, s'han abordat molts assumptes, entre ells el del finançament autonòmic, l'estratègia industrial, el problema de l'aigua i la problemàtica de joves empresaris.

Sobre el finançament, Navarro ha manifestat que la vicepresidenta ha reconegut que el sistema és injust i ha indicat que cal treballar perquè la Comunitat Valenciana "siga partícip" recolzant un nou model de finançament que "ha de liderar el Govern": "Ha de posar què model volem i els partits de l'oposició recolzar-ho", ha dit.

En aquesta línia, també ha recordat que des de la CEV es reuniran el pròxim 6 de febrer amb el PSPV i posteriorment ho faran amb la resta de grups polítics per a demanar-los que recolzen els PGE de l'Executiu central "a canvi d'alguna cosa", més inversions per a l'autonomia. "Ha de ser una moneda de canvi perquè ho han estat fent uns altres permanentment i no ens hem de enrojolar", ha asseverat.

"Crec que que és lògic que el Govern recolze a aquesta comunitat i crec que que els partits polítics han de tindre una responsabilitat de recolzar a un Govern que estan en una situació parlamentària en minoria", ha insistit.

Preguntat aleshores per si demanarà al PSPV que recolze els pressupostos, ha repetit que "per descomptat". "És la nostra obligació i també li'l traslladarem després a Compromís. El que necessita la Comunitat és estabilitat, però volem seguir sent eix tractor pel que fa al model econòmic d'Espanya", ha asseverat.

En aquesta línia, ha reiterat: "Necessitem uns pressupostos i un suport a la Comunitat Valenciana. És important que els partits de l'autonomia recolzen uns pressupostos a nivell estatal". Interpel·lat per si a canvi d'aquest suport, l'Executiu hauria de comprometre's a incrementar les inversions per als valencians, ha respost: "Per descomptat. Açò és un bescanvi".

"FALTA DE SENSIBILITAT"

D'altra banda, durant la trobada, els empresaris han traslladat a Sáenz de Santamaría la "falta de sensibilitat" per part d'"alguns membres" de l'Executiu cap als valencians, exceptuant al ministre de Foment, sobre el qual ha lloat la seua tasca amb les seues visites i aportacions.

Ha concretat que un dels ministeris menys sensibles amb l'autonomia és el d'Hisenda i ha recordat que el passat 12 de setembre van demanar una reunió al ministre Cristóbal Montoro i portaven mesos sense contestar. "Amb l'anterior Consell també va haver-hi problemes d'agenda durant mesos", ha recordat.

Interpel·lat per si la vicepresidenta s'ha compromès a mediar amb Montoro, ha comentat que ara està immers en els pressupostos i són dates "difícils" però "hi ha un compromís".

D'altra banda, Navarro ha afirmat que Sáenz de Santamaría "en cap moment" els ha traslladat cap queixa perquè els empresaris han participat en una manifestació per a demanar un finançament just i, preguntat per si és coneixedora de les diferències que la CEV ha mantingut amb el PPCV ha dit: "No hem tingut problemes amb el PPCV, no hem fet res especial. Açò no s'ha traslladat", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento