Bonig proposa una "baixada massiva" d'impostos, immersió lingüística en anglés i blindar l'espera màxima en Sanitat
Bonig proposa una "baixada massiva" d'impostos, immersió lingüística en anglés i blindar l'espera màxima en Sanitat EUROPA PRESS

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Mediterrània en el qual ha estat acompanyada per la vicepresidenta del Govern d'Espanya, Soraya Sáenz de Santamaría, on ha desgranat algunes de les propostes que el PP defendrà en el seu programa electoral i que engegarà si en 2019 recupera la Generalitat valenciana.

Ha subratllat que la Comunitat Valenciana necessita "un canvi polític" davant un Consell "sectari" al que "li sobra ideologia i li falta gestió". "El més preocupant és el seu intent per alterar la mentalitat dels valencians i dur a terme les seues idees minoritàries", ha remarcat.

Per a fer front a aquesta "nul·la gestió", ha emfatitzat que el PP elaborarà un projecte "al servei dels valencians" que estarà basat en tres pilars: la llibertat, l'orgull i el servei.

En aquest sentit, ha explicat que la "pedra angular" del seu projecte és la llibertat educativa i, per a açò, "tornarà el districte únic perquè els pares trien on volen que estudien els seus fills". Així mateix, engegaran un pla de foment del valencià en zones castellanoparlants i apostaran per la immersió lingüística en anglés, de manera que 1 cada 5 col·legis públics tindrà el 80% de les seues classes en aquesta llengua.

Respecta als impostos, ha advocat per dur a terme una "baixada massiva" per a aconseguir que la Comunitat Valenciana siga "un pol d'atracció d'inversions". Per a açò, s'eliminar l'impost de Successions, Patrimoni i en Transmissions s'establirà una escala progressiva en funció de l'objecte de la transmissió, ha defès.

També ha apostat per blindar per llei els temps màxims d'espera en l'atenció sanitària especialitzada de caràcter programat i no urgent; desenvolupar un pla demogràfic i suport a les famílies, amb especial atenció al foment de la natalitat, un altre de modernització de regadiu i depuració d'aigües i convertir la Comunitat Valenciana en "un gran escenaris musical a l'altura de Nova York i Londres".

CRISI SECESSIONISTA

En una altra part de la seua intervenció, la presidenta dels 'populars' a la Comunitat Valenciana s'ha referit a la situació a Catalunya i ha advertit del "gran enemic" que és el "nacionalisme separatista" per a la llibertat i de les possibilitats que té d'aconseguir a altres territoris com Navarra, Galícia, Comunitat Valenciana i Balears.

En aquest punt, ha defès la Constitució que garanteix la igualtat de drets i la singularitat entre territoris. "Quan es parla de canviar el model territorial a un federal, de què estem parlant? De llevar competències de l'Estat i transferir-les a les CCAA?", s'ha qüestionat per a remarcar que si no estan clar els "límits rojos" és "perillós" parlar de la reforma constitucional perquè es pot acabar qüestionant la forma d'estat entre monarquia i república.

Bonig ha advocat per "abanderar un nou concepte de patriotisme" i fer front als nacionalistes a través d'un projecte que no siga excloent, sinó inclusiu, "des de la diversitat i la pluralitat" i en el qual "els ciutadans se senten lliures".

Consulta aquí más noticias de València.