El PSPV esperava conéixer este dimecres el sistema de finançament que vol el PP
El PSPV esperava conéixer este dimecres el sistema de finançament que vol el PP EUROPA PRESS

El portaveu del PSPV i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat que li hauria agradat que aquest dimecres la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, a València haguera dit d'una "manera clara" qual és el model de finançament que va a defendre el PP per a "començar a donar compliment" al compromís adquirit en la Conferència de Presidents i "canviar d'una" el model actual.

Així ho ha indicat en una roda de premsa en la qual ha afirmat que li haguera agradat que Sáenz de Santamaría, que ha presentat en València a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en un esmorzar informatiu, haguera fet "un avanç" en aquesta matèria i ha afegit que esperava "algun anunci", a part de que el diputat valencià Rubén Moreno serà el nou secretari d'Estat de Relacions de les Corts Generals.

El portaveu del PSPV ha qualificat com a "positiu" el fet que siga un valencià el que ocupe eixe càrrec ja que "a priori hauria de facilitar els contactes i facilitar la defensa de l'interés valencià", ha sostingut.

Condonació d'11.000 milions d'euros

No obstant açò, el dirigent ha manifestat els seus "dubtes" ja que "en aquest moment el PP no es dedica mai a defendre els interessos dels valencians, es dedica a defendre els interessos del PP i de ningú més, per la qual cosa crec que que hauria de provar el nou càrrec per a defendre els interessos dels valencians i no els del PP, que és el que han fet tradicionalment".

Rodríguez ha reiterat que el anomenar a un valencià, "siga qui siga, sempre és positiu". Rodríguez també s'ha referit a les paraules del president gallec, Alberto Núñez Feijóo, sobre la condonació d'11.000 milions d'euros als valencians i ha afirmat: "No sé de què hem de donar gràcies, si d'estar infrafinanciats o d'haver estat saquejats 20 anys".

En aquest sentit, ha lamentat que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, "mai es confonga" a l'hora de triar entre el seu partit i els valencians, ja que "sempre tria estar el costat del PP".

Consulta aquí más noticias de València.