Comunitat Valenciana

Detingut a València un lituà per l'assassinat de dos compatriotes en 2002 a Tarragona

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
Policia Nacional. Arxiu
Policia Nacional. Arxiu
Europa Press
Policia Nacional. Arxiu

Agents de la Policia Nacional han detingut en València un home de 49 anys, de nacionalitat lituana, que tenia en vigor dos ordres de cerca i ingrés a la presó per dos assassinats a compatriotes comesos l'any 2002 a Tarragona. El detingut havia canviat legalment el seu cognom en casar-se pel que va ser més difícil la seua localització, segons ha informat la Prefectura en un comunicat.

La investigació va començar en tindre coneixement els agents que en la ciutat de València podria trobar-se un ciutadà lituà al que li constaven dos ordres de detenció i ingrés a la presó per l'Audiència Provincial de Tarragona en 2006 i un jutjat de Primera Instància i Instrucció des de 2009 amb motiu de la detenció il·legal i assassinat de dos compatriotes seus comesos a Tarragona en 2002.

Els fets es remunten al 14 de gener de 2002 quan es va localitzar en la marge dreta de la carretera comarcal 3.301 en la localitat de Bot-Tarragona, el cadàver d'un home amb signes de violència. Arran del descobriment, les investigacions dels policies van permetre esbrinar que el sospitós formava part d'un grup de quatre persones, totes elles d'origen lituà, dedicades a extorsionar a compatriotes als quals els obligaven a exercir la prostitució i que haurien participat en la mort d'eixe home.

Posteriorment, eixe mateix any, es va rebre informació des de Lituània de la desaparició d'un ciutadà d'eixe país, juntament amb altres homes, un d'ells el sospitós, que haurien viatjat fins a Espanya, la qual cosa va permetre la seua localització en les muntanyes que envolten la localitat de Bot, al costat del seu vehicle calcinat.

Els agents van comprovar la identitat del sospitós ja que s'havia canviat el cognom legalment en contraure matrimoni i es va establir un dispositiu de localització del fugitiu que portava en cerca des de l'any 2006.

Els policies ho van localitzar en els voltants del seu domicili i va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de detenció il·legal, assassinat i extorsió. El detingut, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento