Cs, PP i Podem demanen que la reforma del sistema finançament no genere "una guerra entre CCAA"
Cs, PP i Podem demanen que la reforma del sistema finançament no genere "una guerra entre CCAA" EUROPA PRESS

Els grups parlamentaris de PP, Cs i Podem en les Corts Valencianes han demanat aquest dimarts que la reforma del sistema de finançament autonòmic no es convertisca en una guerra entre comunitats autònomes" perquè és un qüestió que concerneix a tots els territoris.

Així ho han indicat els portaveus d'aquestes formacions en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, després que aquest dilluns el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, rebutjara les queixes de governs autonòmics com el de la Generalitat Valenciana pel finançament que rep la seua comunitat quan l'actual Executiu li ha condonat 11.000 milions d'euros en interessos del deute, va apuntar, i quan el seu partit, el PSOE, va ser el que va pactar l'actual sistema.

En concret, la síndica de Cs en la cambra autonòmica valenciana ha reiterat el seu suport al Consell en l'exigència d'un nou model de finançament pel "greu infrafinançament" que pateix la Comunitat Valenciana i ha considerat que les declaracions del president gallec fan "un flac favor de cara a aconseguir un nou model".

"ALTURA DE MIRES"

Per la seua banda, la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha reiterat el compromís del PP amb el canvi de model de finançament i ha demanat "altura de mires" i "no jugar a enfrontar territoris". Per açò, ha demanat deixar la "guerra territorial" per a asseure's totes les CCAA a dialogar.

Per a Antonio Estañ, de Podem, "és evident que el PP sempre vol portar la qüestió del finançament a una lluita entre CCAA" perquè, al seu juí, aquesta situació "el que fa és impedir una reforma global del sistema de finançament i una reforma fiscal per a traure més recursos".

"IGUALTAT PER A INVERTIR"

Per la seua banda, Fran Ferri de Compromís ha assenyalat que Feijóo és el president regional "més proper a Mariano Rajoy", per la qual cosa ha considerat que "açò forma part d'una estratègia del PP per a atacar les reivindicacions de la societat valenciana".

Consulta aquí más noticias de València.