El jutge manté processat a Benavent per un contracte fictici d'enllumenat a Llutxent de 60.000€
El jutge manté processat a Benavent per un contracte fictici d'enllumenat a Llutxent de 60.000€ EUROPA PRESS

Així consta en la interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en el qual el jutge rebutja el recurs de Benavent, el d'un altre processament, l'empresari Vicente Calvo, així com els interposats pel fiscal i Divalterra -antigament Imelsa-.

Els recursos tant del ministeri públic com de Divalterra es referien al sobreseïment de la causa per a José Enrique Montblanc, exdirector financer d'Imelsa. Les dos entitats reclamaven que aquest seguira en la causa com a processat, però el jutge ho ha rebutjat i ha mantingut l'arxiu.

Entre altres motius, afirma que en cas de considerar que pogueren existir indicis de criminalitat en la seua actuació, potser derivades de la relació de confiança que poguera haver mantingut amb Benavent per raons de càrrec, "no serien suficients més enllà de l'esfera del pensament".

Sobre els recursos de Benavent -gerent d'Imelsa entre 2007 i 2014- i Calvo, el magistrat indica que les diligències practicades en la causa "han deixat com resultat la concurrència d'indicis racionals, molt clars i suficients" per a concloure que tots dos, cadascun en la responsabilitat de parts contractants d'un negoci "buit de contingut" i amb l'única finalitat d'obtindre beneficis, "s'han posat d'acord per a fingir l'existència d'un negoci jurídic inexistent i que, encara a pesar d'açò, han obtingut un benefici econòmic a canvi d'aire i de forma també presumptament falsa, fraudulenta, amb perjuí per a l'erari públic".

Aquest procediment versa sobre unes factures emeses per l'empresa de Vicente Calvo a Imelsa en 2012 per un import d'uns 60.000 euros per uns treballs d'il·luminació a Llutxent que suposadament no van arribar a executar-se.

Consulta aquí más noticias de València.