Comunitat Valenciana

Bravo demana un nou procés penal i que el fiscal dirigisca investigacions: "El jutge ha de ser només escut, no espasa"

  • La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha reclamat un nou procés penal i que siga el ministeri fiscal qui dirigisca les investigacions: "El jutge ha de ser només escut, no espasa".
La consellera Gabriela Bravo, en la presa de possessió
La consellera Gabriela Bravo, en la presa de possessió
GVA/J.A.CALAHORRO
La consellera Gabriela Bravo, en la presa de possessió

Bravo s'ha pronunciat en aquests termes en un esmorzar a València organitzat per Nova Economia Forum, on s'ha referit a la situació de la Justícia i ha demanat reformes i més implicació.

La consellera i exportaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha explicat que en els 40 anys de vigència de la Constitució, el legislador ha renovat quasi totes les lleis processals: laboral, contenciós-administratiu, civil i fins al militar. "Totes menys el procés penal", ha lamentat Bravo, que és el que canalitza el 75% de l'activitat judicial i "assumeix la transcendent missió d'assegurar la tutela dels drets fonamentals i els interessos més vulnerables", ha puntualitzat.

Així, ha criticat que la Justícia espanyola segueix utilitzant "aquelles entranyables" diligències de finals del segle XIX "que ja no admeten més reparacions i reformes". Al seu juí, és "necessari" un nou procés, eficient i segur.

La "centenària" Llei d'Enjudiciament Criminal (LEC) "no admet ja més reformes parcials". "És necessari un nou procés penal que atribuïsca la direcció de la investigació al ministeri fiscal", ha advocat.

Al seu entendre, el jutge, en garantia de qualsevol dret com precisa l'article 117.4 de la Constitució, "ha de ser només escut, no espasa: escut dels drets fonamentals enfront d'eventuals abusos o vulneracions, vinguen d'on vinguen, sobretot si venen del més poderós".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento