Comunitat Valenciana

Bravo sobre el juí del cas Gürtel: "La Justícia passa factura a una manera corrupta de governar"

  • La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha afirmat, en relació amb el cas Gürtel que es jutja en Madrid, que "la Justícia passa factura a una manera corrupta de governar".
Gabriela Bravo
Gabriela Bravo
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Gabriela Bravo

Bravo s'ha pronunciat en aquests termes en un esmorzar a València organitzat per Nova Economia Forum, on ha assegurat que a la Comunitat Valenciana està pendent d'una sala de vistes madrilenya "en la qual la Justícia passa factura a una manera corrupta de governar, d'exercir les responsabilitats polítiques en perjuí dels interessos generals de la ciutadania". Una actuació judicial que, opina, "tindrà conseqüències en la vida pública valenciana".

Sobre aquest assumpte, preguntada per què li pareix el pacte de la Fiscalia amb els empresaris que van confessar els fets que incloïa el requisit de no desvetlar qui els va demanar els diners per a finançar al PPCV, la consellera ha dit que té "molts dubtes" que el pacte siga en aquest sentit. "No puc valorar-ho perquè no ho conec", ha postil·lat.

En general, Bravo ha lamentat que "els nombrosos casos de corrupció que afecten càrrecs públics i dirigents polítics no solament degraden la reputació com a país, sinó que acreixen la desconfiança d'una societat decebuda i conscient que exigeix un sanejament i una regeneració democràtica des de l'arrel".

Al seu entendre, "el risc de l'anomia, el conformisme de la ciutadania per la impotència davant una societat devastada per comportaments corruptes, són el caldo de cultiu del populisme sense ideologia o de la submissió acrítica al poder carismàtic". "Són riscos que hem d'atallar amb una regeneració de la política", ha advocat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento