El PSPV assegura que dos "problemes" en menys d'una setmana en l'AVE confirmen que és "un gran nyap"
El PSPV assegura que dos "problemes" en menys d'una setmana en l'AVE confirmen que és "un gran nyap" Europa Press

"No només vam tindre una prova amb el ridícul i fallit viatge inaugural de fa set dies, sinó que ahir els usuaris del tren que al matí havien de partir rumb a Madrid van haver de ser portats fins a València per a agafar allí un altre AVE", ha lamentat en un comunicat.

En opinió d'Edo, "aquesta és la manera de gestionar del PP, que no només ha aconseguit que el tren d'alta velocitat haja arribat a Castelló amb una lentitud esbalaïdora, sinó que, per la qual cosa veiem, no ho ha fet en les millors condicions". Ha afegit que resulta "molt complicat" d'entendre que "després de gastar 170 milions d'euros, torne a ser necessari anar en Rodalies fins a València per a agafar un tren d'alta velocitat".

La dirigent socialista considera que aquestes coses succeeixen "quan es deixa de costat un projecte ben planificat com el qual havien redactat els governs de Zapatero, i es recorre a un nyap com la del tercer carril, malament dissenyat i construït en precàries condicions".

SOSPITES

Així, ha explicat que hi ha hagut dos "problemes seriosos" en menys d'una setmana, "uns fets que venen a donar-nos la raó perquè els socialistes portem mesos dient que tant temps de proves, quasi un any, no tenia molt sentit, i que sospitàvem que alguna cosa estava passant, que alguna cosa s'havia fet malament amb aquest projecte d'AVE Low Cost" que, en la seua opinió, és "un Alvia un poc millorat, que només serveix per a acurtar el trajecte en 11 minuts els dies que no hi ha incidències".

Edo ha subratllat que la culpa que açò ocórrega no és només de Rajoy, "també cal demanar-li responsabilitats a Isabel Bonig, que era la consellera d'Infraestructures quan al Govern del PP se li va ocórrer el nyap del tercer fil". Segons ha explicat, "en lloc d'oposar-se, Bonig va donar la 'cabotà', com és habitual en ella".

Consulta aquí más noticias de Castelló.