El Consell exigeix a Foment tota la informació sobre les avaries de l'AVE
El Consell exigeix a Foment tota la informació sobre les avaries de l'AVE ARCHIVO

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha exigit el Ministeri de Foment tota la informació "completa i detallada" sobre les causes de les avaries i incidents que ha patit l'AVE Castelló-Madrid, des de la seua inauguració, l'última d'elles aquest diumenge a les 7 hores del matí i que va obligar als prop de 50 viatgers afectats a prendre un Rodalies fins a València i des d'allí, agafar un altre AVE fins a Madrid.

En un comunicat, el director general d'Obres Públiques ha subratllat que els valencians necessiten que Foment "explique què està passant realment i si hi ha algun tipus de problema que estiga afectant el correcte funcionament de la infraestructura".

Ha subratllat que la demanda de l'AVE és "molt sensible a la seua fiabilitat" i, de moment, "l'AVE a Castelló no està sent massa fiable" i això els "preocupa". "Necessitem tindre un AVE fiable, necessitem poder confiar en l'AVE, tindre un servei eficaç i eficient", ha remarcat per a destacar que aquests trens han de funcionar "amb normalitat i sense afectar al servei de rodalies".

Davant aquesta segona avaria del diumenge -la primera es va produir el mateix dia de la inauguració-, el director general d'Obres Públiques s'ha qüestionat "si el Govern d'Espanya dedica als valencians tota l'atenció que ens mereixem".

També s'ha preguntat si aquestes avaries són "aïllades o són conseqüències de les decisions errònies i equivocades que ha anat prenent el Ministeri de Foment en el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani. Per açò, ha exigit que s'"inicie com més prompte millor, la doble plataforma entre València i Castelló del Corredor Mediterrani".

Consulta aquí más noticias de València.