Comunitat Valenciana

Abogados Cristianos es querellaran contra l'alcalde de Callosa de Segura per retirar la Creu dels Caiguts

  • ALACANT, 29 (EUROPA PRESS)
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
ABOGADOS CRISITANOS
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa

L'Asociación Española de Abogados Cristianos ha anunciat que presentarà una querella per prevaricació contra l'alcalde de Callosa de Segura, el socialista Fran Maciá, per la retirada de la Creu dels Caiguts situada en la façana de l'església de San Martín.

L'advocat Juan José Liarte ha explicat, després de conéixer-se que s'havia procedit a la retirada, que Abogados Cristianos "va a perseguir els responsables de l'enderrocament de la Creu si aconseguim demostrar que s'ha fet il·legalment". En un comunicat, ha assenyalat que es demanaran "responsabilitats personals i patrimonials, però també penals".

En eixe sentit, ha criticat que l'actuació de l'Ajuntament haja tingut lloc "de matinada" i a tan sols tres dies que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) es reunira per a prendre una decisió sobre el cas.

Per la seua banda, la presidenta de Abogados Cristianos, Polònia Castellanos, ha censurat l'actuació de la Justícia i ha recordat que la setmana passada "el tribunal valencià va rebutjar prendre mesures cautelars perquè no apreciava urgència" i ha avançat que des de la Plataforma per la Defensa de la Creu, representada en els tribunals per l'Associació, sol·licitaran de nou al TSJCV "mesures cautelars per a mantindre el que queda de la Creu, i si la justícia els dóna la raó, que restituïsquen el monument al seu lloc al més prompte possible".

"GOVERNAR PER AL PASSAT"

Per la seua banda, des del Partit Popular de Callosa de Segura han lamentat que "l'esquerra només sàpia governar per al passat" i que "tot el programa de govern d'aquesta legislatura haja sigut retirar la creu de l'església".

El president de l'agrupació local del PP, Manuel Illán, ha sostingut que "Callosa és una població que ha de mirar cap al futur amb respecte a una història que no es pot canviar" i ha afirmat que si el PP governa usarà "totes les lleres legals" per a retornar la creu a la plaça d'Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento