Comunitat Valenciana

Simón (PP) diu que no és "coneixedora" del finançament il·legal del partit i nega ordes de pagament a Laterne

  • La regidora del grup municipal 'popular' en l'Ajuntament de València Beatriz Simón ha afirmat que no és "coneixedora" d'un presumpte finançament irregular del PP de València i ha negat haver donat ordes de pagament a l'empresa Laterne Product Council (LPC) per un contracte d'uns 120.000 euros adjudicat per una fundació que va arribar a presidir.
Beatriz Simón a la seua arribada al jutjat
Beatriz Simón a la seua arribada al jutjat
EUROPA PRESS
Beatriz Simón a la seua arribada al jutjat

Simón estava citada a declarar, en qualitat d'investigada, en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València, dins del cas Imelsa, en relació al seu càrrec de presidenta de la Fundació per a la Innovació Urbana i Economia del Coneixement (Fivec) l'any 2008. S'investiga si des d'aquesta fundació es va donar diners a Laterne per al pagament d'actes electorals municipals.

Sobre aquest tema, l'edil, en declaracions als mitjans de comunicació, ha afirmat que ha respost tant les preguntes formulades pel jutge com pel fiscal i ha assegurat que estava "tranquil·la". "He donat la informació que tenia", ha asseverat.

En aquest sentit, ha comentat que no va adjudicar un contracte a Laterne relacionat amb un pla de modernització perquè ella va arribar amb posterioritat a la fundació. "No ho coneixia ni vaig donar un orde de pagament perquè vaig arribar amb posterioritat a eixa data", ha postil·lat. "Quan vaig arribar -ha insistit- estava entregat i executat". Preguntada llavors per si nega finançament irregular en les campanyes del PP, ha dit: "Jo per descomptat no la conec. No sóc coneixedora d'ella".

Dins de l'interrogatori, a Simón -també exregidor de Joventut- se li ha interpel·lat per l'empresa Laterne i pel rebuig del PP a obrir una comissió d'investigació a aquesta empresa per diversos contractes amb l'Ajuntament, i sobre aquest tema ha indicat que ella va votar en contra perquè era una "decisió política" i es va pensar que no era el més encertat, segons ha pogut saber Europa Press.

Simón ha demanat "prudència" perquè divendres passat es van complir dos anys des que tant ella com la resta dels seus companys edils estan investigats en la peça de Taula dins del cas Imelsa per un presumpte blanqueig de capitals. I ha insistit: "Ningú ens acusa d'haver-nos portat ni un euro de diners públics, sinó que estem investigats per haver donat 1.000 euros dels nostres diners al partit". "Vam donar eixos diners i a mi no me'ls ha retornat ningú", ha postil·lat en declaracions als mitjans.

NOVA QUERELLA

D'altra banda, la regidora ha avançat que pensa tornar-se a querellar contra la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, després de les seues declaracions de la passada setmana, quan va tornar a referir-se a la seua empresa particular i a una presumpta relació amb el PP.

"Cal tindre molta prudència amb el que un diu", ha afirmat Simón, per a agregar que a ella no se li acusa de res relacionat amb el seu mercantil. "Li demane -a Gómez- que deixe de dir eixes coses. Diu molt poc al seu favor haver de mentir sobre el seu adversari polític per a ser notícia", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento