El PSPV replica a Feijóo: "És absolutament fals que Rajoy i Montoro hagen condonat 11.000 milions d'euros"
El PSPV replica a Feijóo: "És absolutament fals que Rajoy i Montoro hagen condonat 11.000 milions d'euros" ARCHIVO

Mata s'ha pronunciat en aquests termes després que Feijóo haja rebutjat les queixes de governs autonòmics com el de la Generalitat Valenciana pel finançament que rep la seua comunitat quan ha dit que l'actual Executiu li ha condonat 11.000 milions d'euros en interessos del deute i va ser el PSOE el que va pactar l'actual sistema. "El Govern de la Generalitat li l'hauria d'agrair a aquest govern", ha dit Feijóo.

El dirigent socialista ha reclamat a Feijóo "serietat i compromís" i li ha instat al fet que "en lloc d'eixir a salvar públicament Rajoy el que deuria fer és exigir-li de forma immediata que presente el nou model de finançament que hauria d'estar en marxa des de 2014 i al que es va comprometre públicament fa un any en la Conferència de Presidents".

Mata ha negat aquesta condonació i ha recalcat que els valencians "no hem d'agrair-li res ni a Rajoy ni a Montoro" al temps en què ha incidit que "el primer que deu fer si vol defendre els interessos dels gallecs davant l'infrafinançament és llegir-se l'informe dels experts, no manipular i sobretot no perjudicar els valencians".

"Malament comença Feijóo la seua carrera per la successió de Mariano Rajoy si ho fa mentint i demostrant el seu profund desconeixement sobre com funciona i en quina situació es troba l'actual model de finançament", ha manifestat i ha recriminat al president de Galícia les seues paraules cap a la situació econòmica de la Comunitat Valenciana.

Consulta aquí más noticias de València.