Comunitat Valenciana

El PSPV replica a Feijóo: "És absolutament fals que Rajoy i Montoro hagen condonat 11.000 milions d'euros"

  • El síndic del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha replicat aquest dilluns al president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que és "absolutament fals" que el president del Govern, Mariano Rajoy, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, "hagen condonat 11.000 milions d'euros als valencians" pel que ha considerat que "no els hem d'agrair res".
El síndic socialista, Manolo Mata, en imatge d'arxiu
El síndic socialista, Manolo Mata, en imatge d'arxiu
ARCHIVO
El síndic socialista, Manolo Mata, en imatge d'arxiu

Mata s'ha pronunciat en aquests termes després que Feijóo haja rebutjat les queixes de governs autonòmics com el de la Generalitat Valenciana pel finançament que rep la seua comunitat quan ha dit que l'actual Executiu li ha condonat 11.000 milions d'euros en interessos del deute i va ser el PSOE el que va pactar l'actual sistema. "El Govern de la Generalitat li l'hauria d'agrair a aquest govern", ha dit Feijóo.

El dirigent socialista ha reclamat a Feijóo "serietat i compromís" i li ha instat al fet que "en lloc d'eixir a salvar públicament Rajoy el que deuria fer és exigir-li de forma immediata que presente el nou model de finançament que hauria d'estar en marxa des de 2014 i al que es va comprometre públicament fa un any en la Conferència de Presidents".

Mata ha negat aquesta condonació i ha recalcat que els valencians "no hem d'agrair-li res ni a Rajoy ni a Montoro" al temps en què ha incidit que "el primer que deu fer si vol defendre els interessos dels gallecs davant l'infrafinançament és llegir-se l'informe dels experts, no manipular i sobretot no perjudicar els valencians".

"Malament comença Feijóo la seua carrera per la successió de Mariano Rajoy si ho fa mentint i demostrant el seu profund desconeixement sobre com funciona i en quina situació es troba l'actual model de finançament", ha manifestat i ha recriminat al president de Galícia les seues paraules cap a la situació econòmica de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento