Bravo preveu que la planta afectada per l'incendi de la Ciutat de la Justícia estiga "en perfectes condicions" al juny
Bravo preveu que la planta afectada per l'incendi de la Ciutat de la Justícia estiga "en perfectes condicions" al juny BOMBEROS

Així ho ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació durant una visita juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a la Ciutat de la Justícia, on ha presentat la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte i han visitat els jutjats de Violència sobre la Dona. La consellera ha assenyalat que el foc "va ser una desgràcia" i la Policia Científica "va parlar d'incidència elèctrica".

El foc declarat en la segona planta va calcinar quatre jutjats de Primera Instància, va obligar a traslladar huit òrgans judicials i va obligar a suspendre uns 2.500 juís.

Bravo ha confirmat que s'ha renovat el pla de xoc impulsat per a agilitzar les tasques arran de l'incendi. En el cas dels jutges, el pla de xoc aprovat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana establia set magistrats substituts més per a celebrar en dos mesos els 2.000 juís suspesos i reforçar les jurisdiccions de Primera Instància, Social i Penal.

En el cas dels funcionaris, Bravo ha recordat que es va posar a la disposició de tots els òrgans judicials i de Fiscalia a 40 empleats públics, per als quals aquest mes s'ha demanat la pròrroga, sobretot en l'àmbit de reconstrucció dels expedients afectats pel foc, "que va a ser el més costós". La pròrroga sol·licitada és per a altres tres mesos i, abans que es finalitze, en el cas que haja de continuar, Justícia demanarà a Hisenda l'autorització perquè es mantinga el reforç.

Consulta aquí más noticias de València.