Comunitat Valenciana

Violència masclista i sanitat, reptes del Consell per a la primera meitat de 2018

  • El Govern valencià es fixa 50 objectius per a aquest semestre després d'avaluar totes les àrees.
  • La tornada de la Ribera a la gestió pública sanitària serà un dels desafiaments més importants.
  • La lluita contra el terrorisme masclista serà transversal i comptarà amb mesures en Igualtat, Educació i Justícia.
Los miembros del Ejecutivo valenciano se han reunido este fin de semana en el Seminari de Govern Hivern 2018 en Benicarló y Vinaròs (Castellón).
Los miembros del Ejecutivo valenciano se han reunido este fin de semana en el Seminari de Govern Hivern 2018 en Benicarló y Vinaròs (Castellón).
20MINUTOS.ES
Los miembros del Ejecutivo valenciano se han reunido este fin de semana en el Seminari de Govern Hivern 2018 en Benicarló y Vinaròs (Castellón).

La lluita contra la violència masclista des d'un punt de vista transversal, que contemplarà des de la prevenció en l'àmbit educatiu fins a l'atenció a les víctimes, serà una de les prioritats del Govern valencià per als pròxims sis mesos.

Al costat d'aquest objectiu, un altre dels principals reptes de l'Executiu que presideix Ximo Puig serà la reversió del departament de salut de la Ribera al sistema públic, a partir de l'1 d'abril, després d'expirar la concessió del Grup Ribera Salut, que no s'ha renovat.

Aquestes són dos de les mesures més destacades del mig centenar d'objectius principals que l'Executiu valencià s'ha fixat en el Seminari de Govern celebrat aquest cap de setmana a Benicarló i Vinaròs (Castelló), a raó de cinc per conselleria, segons ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

Aquesta cita semestral, ideada des de la presa de possessió de l'Executiu, serveix perquè els seus membres facen balanç dels objectius fixats en l'anterior conclave i dissenyen noves estratègies i mesures per a implementar en el següent període.

Segons ha anunciat la també portaveu del Consell, des de l'inici de la legislatura s'han complit el 88,6% dels objectius marcats en els seminaris (221) i l'11,4% restant (27) es troben en execució.

En matèria de violència masclista, el departament que gestiona Oltra, Igualtat i Polítiques Inclusives, executarà l'anunciada equiparació de la indemnització a víctimes de violència masclista amb les del terrorisme, per la qual cosa la quantia ascendirà de 6.000 a 75.000 euros.

Altres àrees també escometran plans en aquest àmbit, com a Educació, que posarà en marxa el Pla Director de Coeducació per a l'eradicació de les desigualtats entre homes i dones i fomentar la transformació social des de les aules. Justícia, per la seua banda, revisarà els protocols d'actuació en matèria de violència de gènere.

Banc Públic, despoblació i transport

Altre objectiu destacat serà la culminació del Banc Públic de la Generalitat com a refundació de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb la creació d'un consell de "personalitats de prestigi" en l'àmbit financer per a "acabar amb el banc dels polítics", ha afirmat Oltra.

També figurarà en l'agenda del Govern autonòmic fins al pròxim estiu el desenvolupament de l'agenda contra la despoblació, amb tres milions d'euros per a identificar i donar servei a les zones que no disposen de cobertura digital.

En ocupació, agricultura i habitatge s'activaran, respectivament, un pla contra la sinistralitat laboral, un programa per a plantar vegetació i segellar els abocadors i l'inici d'un concurs públic per a transmetre el dret de sòl d'habitatges del parc de la Generalitat a cooperatives.

La Conselleria d'Obres Públiques posarà en marxa el Programa Estratègic per a la Millora de la Mobilitat, el Transport i les Infraestructures de la Comunitat Valenciana. Transparència, per la seua banda, s'ha fixat com a objectius més destacats l'elaboració d'una Llei de Govern Obert i un Pla de Millora de l'Atenció a la Ciutadania.

Agenda política: reformar la Constitució

En l'àmbit més polític, el Consell afegirà una altra reivindicació a la d'un nou model de finançament: la reforma constitucional. Segons ha assegurat Ximo Puig després de finalitzar el seminari, és necessària una reformulació "profunda" de la Carta Magna per a "ampliar i reforçar drets" com la sanitat, l'habitatge i la igualtat entre ciutadans, així com per a millorar l'articulació de l'Estat autonòmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento