Miguel Ríos, doctor honoris causa: "El futur del rock està en mans de joves músics endollats al rayo que no cesa"
Miguel Ríos, doctor honoris causa: "El futur del rock està en mans de joves músics endollats al rayo que no cesa" UMH

L'intèrpret i compositor granadí ha sigut el protagonista d'una cerimònia que s'ha desenvolupat durant la festivitat de Sant Tomás d'Aquino. La padrina del nou Doctor Honoris causa ha sigut la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la UMH, Tatiana Sentamans. Durant l'acte, també, s'han investit a nous doctors i s'han entregat 36 Premis Extraordinaris de Doctorat, segons ha informat la institució acadèmica.

La sessió ha estat presidida pel rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, el president del Consell Social de la Universitat, Francisco Borja Miralles, la secretària general, Mercedes Sánchez Castillo, el vicerector d'Investigació i Innovació de la UMH, Manuel Jordán Vidal, i la vicerectora de Professorat de la Universitat, Eva Aliaga Agulló.

El nou doctor honoris causa ha manifestat, durant la seua intervenció, que "la universitat, com a servei públic, és un de les millors obstinacions de l'ésser humà", informa la UMH. "Invertir en coneixement -ha prosseguit- és la forma més justa i intel·ligent de contribuir a la florida d'éssers iguals. Una societat sana és la que inverteix en polítiques socials i humanistes".

Ha definit la seua carrera com "un apassionant sospir". "Només puc dir que el meu ha sigut un cant coral, generacional, compromès i compartit. Hui convoque a compartir toga i birret als meus companys de fatigues i glòries", ha declarat.

El veterà artista ha afirmat que li segueix "emocionant" l'actitud de les noves bandes, a les quals s'ha referit com "els néts del rock". I ha remarcat que "el futur del rock està en les mans dels milers de joves músics que segueixen endollats al rayo que no cesa", evocant així els versos del poeta Miguel Hernández que dóna nom a la institució acadèmica alacantina.

Consulta aquí más noticias de Alacant.