Comunitat Valenciana

PPCV i CEV mostren "bona sintonia", però Bonig insisteix a "reestructurar" les ajudes de la Llei de Participació

  • El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, han destacat la "bona sintonia" entre tots dos, després de la reunió que han mantingut aquest divendres, malgrat que la formació 'popular' insisteix a "reestructurar" les subvencions que es concedeixen a les organitzacions empresarials i sindicals per la Llei de Participació Institucional.
Bonig i Salvador Navarro atenen als mitjans de comunicació
Bonig i Salvador Navarro atenen als mitjans de comunicació
PPCV
Bonig i Salvador Navarro atenen als mitjans de comunicació

La trobada d'aquest divendres s'emmarca dins d'una ronda de contactes que la CEV va a mantindre amb els diferents grups parlamentaris amb representació en les Corts per a abordar matèries d'actualitat que afecten l'activitat de les empreses de la Comunitat Valenciana. Entre les qüestions que han tractat estan les infraestructures que precisa la Comunitat Valenciana, l'infrafinançament, així com l'SDDR o la llei de taxes.

Al final de la reunió i en atenció als mitjans de comunicació, Bonig i Navarro han valorat la "bona sintonia i clima" que s'ha viscut entre tots dos. "El PP no ha tingut cap problema amb les organitzacions empresarials ni amb els sectors", ha subratllat Bonig, qui ha mostrat el respatler del seu partit al nou projecte de patronal i per a un pacte industrial.

"Creiem que ara que competim en una economia global hem de tindre organitzacions fortes i independents econòmicament i políticament perquè facen el seu treball que és generar ocupació i riquesa", ha subratllat Bonig.

En aquest sentit i preguntada per la proposta del PPCV de canviar la llei de Participació per a obrir el finançament a més organitzacions sindicals i empresarials, Bonig ha remarcat que una organització és més "eficaç i eficient" quan és "política i econòmicament independent", "amb independència d'unes subvencions que s'han de donar" i que, al seu juí, "caldrà reestructurar".

Per açò, ha insistit que caldrà revisar les ajudes i veure "què subvencionem" en la Llei de Participació. "Ací està la revolució del segle XXI i no a repetir el que hem fet fins ara que no serveix perquè la societat és diferent", ha remarcat per a assenyalar que caldrà plantejar "un pla estratègic de subvencions".

"LES INSTITUCIONS, PER DAMUNT DE LES PERSONES"

Per la seua banda, Navarro ha assenyalat que "les institucions estan per damunt de les persones" i ha restat importància a les possibles discrepàncies entre tots dos. "És normal les diferències", ha assenyalat per a indicar que la independència econòmica de la CEV li permet prendre posicionaments empresarials sobre diferents qüestions.

Sobre la llei de Participació, ha remarcat que al tancament de 2016, aquestes ajudes únicament representaven el 22% dels ingressos de la CEV. Per tant, ha incidit que les subvencions que rep l'organització d'acord amb aquesta norma "aquesta casa les porta en el seu fur intern com a agent social", però la seua intenció és una "independència" del públic en favor del privat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento