FGV tancarà l'accés de més de 21 quilòmetres de la xarxa en superfície
FGV tancarà l'accés de més de 21 quilòmetres de la xarxa en superfície GVA

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat els treballs per a ampliar i millorar el tancament de diferents trams en superfície de la xarxa de Metrovalencia. L'import d'aquesta actuació compta amb un pressupost de 883.776,9 euros i un termini estimat d'execució de dos anys, 2018 i 2019, segons ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Els treballs previstos en la xarxa de Metrovalencia formen part de les mesures impulsades per la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, amb l'objectiu de millorar les condicions de seguretat en el conjunt de la xarxa ferroviària autonòmica.

La finalitat de les intervencions previstes és "millorar la seguretat de determinats trams i complir adequadament amb les responsabilitats de FGV derivades de la legislació vigent, al mateix temps que s'adapta progressivament a la nova legislació autonòmica en matèria de seguretat ferroviària", ha assenyalat.

Aquests treballs permetran instal·lar més de 21,9 quilòmetres de tancat en diferents trams de la xarxa que inclouen zones urbanes, de doble via, amb possibilitat de trànsit per als vianants o circulació de vehicles en paral·lel a la línia fèrria i punts de via única amb accessos d'ús rústic.

La intervenció

La xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana compta amb 137 quilòmetres de via, dels quals 26,5 quilòmetres són subterranis i més de 110 quilòmetres en superfície, sense incloure els 20 quilòmetres de xarxa tranviaria. Actualment, compten amb protecció 70 quilòmetres de xarxa que disposen de diferents tipologies de tancat, per a evitar el lliure accés de les persones a les vies.

La intervenció plantejada contempla la instal·lació de diferents tipus de tancament segons la zona a protegir. Les actuacions previstes contemplen la neteja de la zona i posteriorment la instal·lació de tancat o proteccions, així com diferents treballs, en funció de la tipologia del tancament.

La distribució dels treballs contempla la instal·lació de 7.925 metres de tancat en la Línia 1 (Bétera-Vilanova de Castelló); 4.125 metres en la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda); 8.395 metres en els trams comuns d'aquestes dos línies; i 1.500 metres en la Línia 3, que uneix Rafelbunyol i Aeroport.

Juntament amb aquesta actuació, FGV destina prop de 200.000 euros a la reparació de desperfectes urgents en els trams ja protegits com a conseqüència d'accions vandàliques, inclemències meteorològiques o circumstàncies imprevistes.

Consulta aquí más noticias de València.