Callosa de Segura (Alacant) tornarà a intentar retirar dilluns que ve per tercera vegada la Creu dels Caiguts
Callosa de Segura (Alacant) tornarà a intentar retirar dilluns que ve per tercera vegada la Creu dels Caiguts GOOGLE MAPS

Per a açò, i davant les obres que s'escometran, es procedirà a traslladar als membres de la Plataforma en Defensa de la Creu, que romanen al costat d'ella des del 26 de desembre de 2016 per a impedir la seua retirada, fins a una plaça adjacent situada a 25 metres.

L'alcalde, el socialista Fran Maciá, ha explicat, aquest divendres en declaracions a Europa Press, que s'ha sol·licitat a Subdelegació de Govern, després de dos sentències fermes que avalen la decisió de l'ajuntament, a traslladar als concentrats i a dotar d'efectius dels cossos de seguretat les actuacions "per a treballar sense problemes".

"El problema no són aquestes persones, vinculades per un tema religiós, sinó les que puguen vindre de fora del poble i que estan vinculades a l'extrema dreta", ha lamentat Maciá, que ha recordat que ja es va celebrar en el poble una manifestació de Falange.

Així, ha detallat que els concentrats es derivaran, pel seu dret de manifestació, a la plaça Reina Sofia, situada a 25 metres, i amb "un dispositiu de seguretat pels antecedents de gent que pot vindre a embolicar-la un poc".

L'alcalde calcula que el trasllat s'executarà en uns tres dies, i les obres complementàries, amb la col·locació de l'empedrat en el lloc, s'allargarà fins a uns huit dies.

DESTÍ

"La idea és minimitzar tots els riscos", ha defès l'alcalde, que ha indicat que el plantejament del consistori passava per derivar la creu al cementeri parroquial, però ni la parròquia ni la diòcesi "s'han mostrat entusiastes" i van preferir "no tindre-la".

"Tenim previst muntar un espai de la memòria que era el que recomanava la Comissió de Vestigis de la Generalitat Valenciana en l'informe inicial que van fer a principis de 2016", ha concretat.

Fran Maciá ha destacat que l'església de San Martín és un BIC i, per açò, en el pla d'adequació s'escometrà la retirada de la creu, però també es llevaran els fanals fernandins i el cablejat col·locat en la façana.

L'Ajuntament ha rebut en les últimes setmanes en dos tandes més de 30.000 correus automatitzats sol·licitant que no es retire la creu. No obstant açò, ha explicat que els serveis informàtics municipals van establir un tallafocs que ha derivat eixa quantitat de correus electrònics a les carpetes d''spam', "perquè estaven col·lapsant els servidors. Tots eren el mateix correu i el mateix contingut".

Consulta aquí más noticias de Alacant.