Comunitat Valenciana

Ordenen allunyament a un policia de Dénia que va portar al ple una samarreta amb el lema 'Mar i cona' contra el seu edil

  • El jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia (Alacant) ha dictat un orde d'allunyament contra un agent de la Policia Local, de baixa laboral en aquests moments, que li impedeix acostar-se al regidor de Seguretat, Javier Scotto, pels comentaris homòfobs publicats en xarxes socials contra l'edil i per aparéixer el passat 28 de desembre en el saló de plens amb una samarreta en la qual es podia llegir 'Mar i cona'.
Pas de zebra pintat en Denia per l'Orgull LGTBI
Pas de zebra pintat en Denia per l'Orgull LGTBI
FACEBOOK SCOTTO
Pas de zebra pintat en Denia per l'Orgull LGTBI

L'orde d'allunyament, acordada aquest dimarts, s'ha decretat sobre la base d'injúries greus, atemptat a la superioritat jeràrquica i per fets que pogueren revestir el caràcter de delicte d'odi per discriminació sexual.

El ple municipal ordinari de gener, celebrat aquest passat dijous, va aprovar una declaració de suport "implícit" cap a l'edil socialista de l'equip de Govern i en la qual s'expressava que el consistori no pot tolerar "cap actitud contra la identitat sexual o de gènere".

En declaracions a Europa Press, el propi Javier Scotto ha relatat que l'agent va iniciar els seus atacs cap a ell quan en 2016 el seu departament va optar per pintar amb la bandera de l'Arc de Sant Martí un dels passos de vianants del carrer Marqués de Campo.

El dia del ple, va entrar "amb una jaqueta negra, es va posar més o menys a la meua altura i amb una actitud desafiadora li la va retirar perquè vérem clarament una samarreta amb la paraula 'Mar i cona'", ha relatat Scotto que ha recordat que l'agent ja comptava amb una denúncia per discriminació sexual cap a ell i que "està en tramitació judicial".

El regidor de Seguretat ha indicat que es va fer acta del fet, l'agent es va negar a abandonar el ple i al fet que se li prengueren imatges de la samarreta i "vaig procedir a formular una denúncia". En el ple d'aquest dijous, la corporació va rebutjar en una moció "una actitud de discriminació sexual o contra la igualtat de gènere" i que segurien plantejant "campanyes en favor de la igualtat" al mateix temps que advertia que no se n'anava a tolerar eixe tipus d'accions en el saló de plens.

A NIVELL PERSONAL

Javier Scotto sosté que "no hi ha cap problema" en què existisquen "crítiques" a l'acció de govern, però ha lamentat que es porten al plànol personal. "És cert que en l'últim any i mig ha traspassat eixa línia de l'àmbit professional i la crítica pública al personal", ha dit.

Sobre aquest tema, ha explicat que les actituds homòfobes van començar en les xarxes socials, "que és objecte de denúncia, i el que he fet ha sigut ampliar la denúncia".

Scotto ha detallat que l'agent està de baixa laboral "des de fa mesos" i que és representant d'un sindicat que "no té representació, són només dos o tres agents que crec que que estan fent una crítica especialment constructiva".

Així mateix, ha sostingut que l'expedient disciplinari està "paralitzat" per l'existència de les diligències prèvies en el jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia.

"NO AVANCEM"

Javier Scotto ha lamentat que a pesar dels avanços legislatius en matèria d'igualtat "no avancem". "Hi ha hagut un increment d'aquest tipus d'actes -agressions físiques i verbals a parelles del mateix sexe-, fa uns dies va eixir el cas d'una parella d'Elx", ha comentat.

"Reivindiquem una afectivitat real en el carrer. La llei permet que puguem conquistar altres drets com el del matrimoni igualitari, però l'afectivitat real a vegades té conseqüències d'agressions o d'insults, perquè hi ha individus que no ho accepten o va més lent", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento