Comunitat Valenciana

Puig demana una solució per a Catalunya: "No podem estar permanentment en el dia de la marmota"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advocat aquest divendres per buscar una solució per a Catalunya perquè ha lamentat que aquesta situació "genera inestabilitat i per a Espanya és negativa". "No podem estar permanentment en el dia de la marmota", ha assenyalat.
Discurs d'Any Nou del president Ximo Puig
Discurs d'Any Nou del president Ximo Puig
GVA
Discurs d'Any Nou del president Ximo Puig

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en una entrevista en la Ser, recollida per Europa Press, en ser preguntat per la decisió del Govern central de mantindre la seua intenció de seguir avant amb la impugnació davant el Tribunal Constitucional (TC) de la candidatura de Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, a pesar del criteri expressat pel Consell d'Estat en contra que aquest siga el moment de fer-ho.

Per a Puig, no es pot estar "permanentment en el dia de la marmota" com està succeint a Catalunya on la situació està "massa ancorada" en plantejaments jurídics que, encara que són "fonamentals perquè no pot haver-hi democràcia sense compliment estricte de la llei", ha remarcat que "falta qualsevol incitativa política per a desbloquejar aquesta situació".

Al seu juí, el "racional" seria que els independentistes posaren a algú que "poguera ser president efectiu" i que "poguera des de les seues idees i complint llei, anar avançant i recuperant una normalitat".

No obstant açò, ha insistit que el que cal fer és buscar una "solució i una eixida" a aquesta situació perquè encara "queda temps". "Seria bo jugar amb els temps", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento