Ajuntament de València insta Camps a deixar el CJC per actes no adequats a la "dignitat" de l'entitat
Ajuntament de València insta Camps a deixar el CJC per actes no adequats a la "dignitat" de l'entitat Europa Press

Així mateix, ha acordat recolzar les mesures perquè els valencians recuperen "els diners desviats en casos de corrupció" i ha instat les Corts Valencianes a "millorar" la Llei d'Expresidents "per a regular els mecanismes de retirada d'aquesta condició a aquelles persones que incórreguen en actes i comportaments que posen en risc la dignitat i l'honorabilitat de les institucions valencianes".

Aquests acords s'han adoptat en el ple ordinari de gener a partir de la moció d'urgència presentada per Compromís després de la confessió de l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa en el juí de Gürtel, en el qual va apuntar directament a Camps com la persona que va ordenar contractar amb l'empresa de la trama Orange Market i els pagaments en negre.

La moció ha sigut recolzada per l'executiu municipal -Compromís, PSPV i València en Comú- i per Cs i ha comptat amb el vot en contra del PP. Compromís ha impulsat aquest dijous propostes similars a aquesta en els plens d'Alacant i de Castelló.

La idea inicial era que el text fóra una declaració institucional recolzada pels cinc grups que conformen la corporació local però el rebuig del PP ha fet que no prosperara d'aquesta manera i que Compromís la plantejara com a "moció d'urgència".

Consulta aquí más noticias de València.