Política Lingüística destina 200.000€ a ajudes per a la promoció de l'ús del valencià en les festes
Política Lingüística destina 200.000€ a ajudes per a la promoció de l'ús del valencià en les festes Europa Press

Podran optar a les ajudes les associacions i comissions de festes de les Falles, de la Magdalena, de les Fogueres i dels de Moros i Cristians legalment constituïdes, inscrites en el registre corresponent de l'administració, que complisquen els preceptes i requisits establits, detalla el departament de Campanar en un comunicat.

Com a novetat, en la convocatòria de 2018 s'ha creat un nova modalitat d'ajudes per a fomentar l'ús del valencià en els llibrets de les falles de la ciutat de València, motivades per la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Així, es convoquen 20 subvencions per a les comissions del 'cap i casal' i 75 per a comissions falleres en general. Es destinaran 30.000 i 61.000 euros, respectivament.

A més, per als llibres de Moros i Cristians es convoquen 20 subvencions amb una dotació total de 29.000 euros. Per a llibres de les Fogueres es convoquen 40 subvencions amb un import total de 45.000 euros i per a la Magdalena seran 20 les subvencions, 14 per a gaiates i 6 per a colles a les quals es destinen un total de 35.000 euros.

REQUISITS

Les publicacions objecte de subvenció hauran d'estar escrites en valencià, editades per l'entitat sol·licitant, disposar del corresponent dipòsit legal, tindre un tiratge mínim de 200 exemplars -excepte les de les colles de la Magdalena, que hauran de tindre un tiratge mínim de 100 exemplars- i fer constar en els crèdits que s'ha participat en aquesta convocatòria d'ajudes.

El termini de presentació de sol·licituds per a les ajudes als llibrets de Falles s'inicia demà i finalitzarà el 9 de febrer de 2018. Posteriorment, per a optar als premis, en el termini que acabarà el 15 de febrer de 2018, les entitats sol·licitants hauran de presentar en la Direcció general de Política Lingüística cinc exemplars del llibre de festa editats.

En el cas de la Magdalena, tant per a gaiates com per a colles, el termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà demà i finalitzarà el 9 de febrer de 2018. Per a optar als premis, en el termini que acabarà el 14 de febrer de 2018, les entitats sol·licitants hauran de presentar en la Direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme cinc exemplars de la publicació.

Respecte a les Fogueres, el termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà també demà i finalitzarà el 2 de maig de 2018 i per a optar definitivament als premis, en el termini que acabarà el 18 de maig de 2018, les entitats sol·licitants hauran de presentar en la Direcció general de Política Lingüística cinc exemplars.

Finalment, el termini de presentació de sol·licituds per als Moros i Cristians s'iniciarà demà i finalitzarà l'1 d'octubre de 2018. De la mateixa manera, per a optar definitivament als premis, en el termini que acabarà el 2 de novembre de 2018, les entitats sol·licitants hauran de presentar en la Direcció general de Política Lingüística cinc exemplars del llibre.

Consulta aquí más noticias de València.