Comunitat Valenciana

UGT creu que 2017 va ser l'"any de la precarietat" i destaca les "altes" taxes de temporalitat i parcialitat

  • UGT-PV ha lamentat aquest dijous que les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) "assenyalen 2017 com l'any de la precarietat en l'ocupació" i ha destacat que l'augment en l'ocupació "vé acompanyat d'un increment de l'atur de llarga durada, un increment de la població activa i de la població ocupada, aquesta última amb altes taxes de temporalitat i parcialitat".

El sindicat ha destacat en un comunicat que l'EPA "informa de millors dades per a la Comunitat que per a la mitjana nacional, però són dades que cal contemplar en el seu conjunt i dins d'un context que no és tan encoratjador".

Per tant, "encara que és indiscutible la reducció de l'atur, és, en tirar la vista arrere, comparant-ho amb xifres de fa deu anys, quan s'observa la tendència del mercat". Així, la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere d'UGT-PV, Pilar Mora, ha subratllat que, "a pesar del descens de la desocupació, és indiscutible reconéixer que és insuficient".

Mora ha posat el focus en què la població aturada "quasi duplica la de fa deu anys, i si bé hi ha una tendència al creixement de la població ocupada, ho està fent de la mà de la precarització del mercat de treball, amb taxes de parcialitat un 28% superior a la del 2007 i a més amb taxes de temporalitat molt elevades, ni més ni menys que el 30%".

Per a l'organització sindical, la reforma laboral "ha posat de manifest diverses coses: primer, que llevat que açò gire 180 graus, no aconseguirem mai les xifres d'ocupació i condicions de fa deu anys"; i segon, que la reforma "està complint el seu objectiu acabar amb la dualitat del mercat de treball, però des de baix, no des de dalt, en ampliar la precarització a tota la població".

La dirigent d'UGT-PV creu que "açò es corrobora amb els recents informes d'Organismes internacionals sobre el mercat de treball, que confirmen que amb la reforma laboral es precaritza el mercat de treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento