Ford i UGT arriben a un principi d'acord sobre el pla de competitivitat per a augmentar els salaris
Ford i UGT arriben a un principi d'acord sobre el pla de competitivitat per a augmentar els salaris ARCHIVO

La direcció de la planta de Ford d'Almussafes (València) i la secció d'UGT en la fàbrica han aconseguit un principi d'acord sobre el pla de competitivitat de l'empresa per als pròxims tres anys que inclou un augment de salari per a la plantilla del 2,5% en 2019, de l'1,5% en 2020 i un augment relacionat amb l'Índex de Preus al Consum (IPC) més un 0,5% (de la quantitat percebuda en 2020) en 2021.

L'empresa i el sindicat han arribat a aquest principi d'acord en una reunió que han mantingut aquest dijous, segons ha informat a Europa Press el portaveu d'UGT-Ford, Carlos Faubel. Entre d'altres, ha destacat que la condició de reduir l'absentisme laboral que havia defés Ford en anteriors reunions "ha desaparegut". L'empresa també ha renunciat a incloure una clàusula per a distribuir de forma irregular la jornada de treball.

Així mateix, el principi d'acord inclou també la recuperació de l'aportació per part de l'empresa al pla de previsió per a la jubilació. Aquest pla, que va estar actiu anteriorment, era una espècie de "vidriola" per a la jubilació en la qual els treballadors aportaven un un per cent i l'empresa enviava un altre un per cent del sou mensual dels seus empleats.

Així, l'empresa reactivarà aquesta aportació tant en els empleats que ja la van tindre, com en els quals mai van arribar a tindre aquest pla. Aquesta aportació entrarà en vigor l'1 de gener de 2019. Faubel estima que aquesta xifra està entorn dels 4.500 treballadors.

Faubel ha valorat la proposta que ha llançat la direcció perquè no té "contrapartides" i que és el que "es mereix la plantilla". A més, ha assegurat que aquest acord "augmenta el poder adquisitiu de la plantilla".

Consulta aquí más noticias de València.