Les Corts demanen a Camps que deixe el Consell Jurídic Consultiu i el PP s'absté

  • PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han votat a favor i el PP s'ha abstingut, manifestant que no volen convertir el parlament "en un tribunal d'honor franquista".
  • La cambra ho sol·licita "per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució".
  • L'Estatut d'Expresidents de la Generalitat estableix la pertinença dels exmandataris al Consell Jurídic Consultiu per un període de 15 anys.
Les Corts demanen a Camps que deixe el CJC amb l'abstenció del PP
Les Corts demanen a Camps que deixe el CJC amb l'abstenció del PP
TWITTER PSPV

El ple de les Corts Valencianes ha acordat demanar a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps que renuncie com a membre del Consell Jurídic Consultiu (CJC) "per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució". PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han votat a favor i el PP s'ha abstingut, manifestant que no volen convertir el parlament "en un tribunal d'honor franquista".

El text recorda que la Llei de l'Estatut d'Expresidents de la Generalitat estableix la pertinença dels exmandataris al Consell Jurídic Consultiu per un període de 15 anys, a més d'altres recursos materials, sense que contemple cap mecanisme per a poder retirar la condició honorífica d'expresident a aquelles persones que hagen incorregut en actes o comportaments "impropis" d'aquesta condició i recorda que en eixos casos "la prioritat ha de ser salvaguardar l'honorabilitat i dignitat de les institucions valencianes".

"Les Corts és la institució encarregada d'atorgar la seua confiança a les persones que ostenten la Presidència de la Generalitat. Per açò, també s'han de sentir especialment interpel·lades quan eixes persones posen en risc l'honorabilitat i la dignitat de les institucions d'autogovern", assenyala.

És el cas de Camps, agrega, "tant en la seua condició de president com amb posterioritat a la seua dimissió del càrrec, segons és públic i notori en els nombrosos processos judicials per corrupció dels quals és objecte la seua gestió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento