Mercadona inicia la segona fase de les seues instal·lacions a Albalat dels Sorells (València) amb 80 milions
Mercadona inicia la segona fase de les seues instal·lacions a Albalat dels Sorells (València) amb 80 milions MERCADONA

Aquestes oficines s'instal·laran al costat del Centre de Procesament de dades (CPD) i Centre de Serveis que la companyia va inaugurar en 2014 i seran uns edificis eficients energèticament, responsables en l'ús de l'aigua i amb espais estratègicament orientats per a optimitzar la il·luminació natural.

Les obres han començat amb els primers moviments de terra i íntegrament, està previst col·laborar amb 150 proveïdors d'obres que donen ocupació a 600 persones. La construcció de les noves oficines sostenibles es realitza sobre un parcel·la de més de 25.000 metres quadrats en les quals es construiran tres edificis i un aparcament subterrani amb una capacitat aproximada per a 1.000 treballadors.

Mercadona desenvoluparà aquest projecte, en col·laboració amb ERRE Arquitectura, aprofitant al màxim l'orientació i il·luminació natural de l'entorn que li envolta. D'aquesta manera, s'aconsegueixen espais "més confortables i amb il·luminació natural per als treballadors i es redueix el consum elèctric en il·luminació", segons les mateixes fonts.

A més, mitjançant l'obertura de grans patis, s'introduirà la il·luminació en l'aparcament subterrani perquè resulte més agradable, es reduïsca el consum elèctric i estiga al mateix temps protegit de la pluja.

Quant a l'exterior, els edificis estaran envoltats de zones verdes i àrees de descans per a fomentar la circulació natural de l'aire. La companyia aposta pels patis enjardinats en les seues noves oficines, a causa que aquests espais singulars absorbeixen la contaminació i proporcionen oxigen, mesures que afavoreixen el confort dels empleats. A més, amb l'objectiu de realitzar un ús responsable de l'aigua, s'ha previst utilitzar les aigües pluvials per al reg d'aquestes zones verdes.

Finalment, el disseny interior de les oficines es recolza en espais oberts, connectats entre si i amb interiors senzills que aprofiten l'energia solar i la generació d'una atmosfera de treball que fomente la productivitat i la creativitat.

Consulta aquí más noticias de València.