Comunitat Valenciana

CCOO PV lamenta que l'increment de l'ocupació es produeix "a costa de la precarietat de les condicions laborals"

  • El sindicat CCOO PV ha lamentat aquest dijous que l'increment de l'ocupació que reflecteix l'Enquesta de Població Activa (EPA) es produeix "a costa de la precarietat de les condicions laborals" i ha considerat "insuficient" eixa reducció de la desocupació, al mateix temps que advoca per una ocupació "de qualitat i amb condicions dignes".

Així ho ha indicat en un comunicat després de fer-se públics les dades de l'EPA que reflecteixen que la Comunitat Valenciana va tancar 2017 amb un total de 410.000 aturats, 57.400 menys que en 2016, la qual cosa suposa una baixada de l'atur del 12,28%. D'aquesta manera, la taxa de desocupació de la Comunitat Valenciana se situa en el 16,67%, similar a la mitjana nacional, que en finalitzar 2017 va quedar en el 16,55.

"És important trobar ocupació, però en CCOO PV no podem tolerar la precarietat laboral que s'està afermant i que està perjudicant a gran part de la població treballadora", ha indicat la secretària d'Ocupació de CCOO PV, Ana María García.

El sindicat recalca que la valenciana "segueix estant entre les comunitats amb una taxa de desocupació més alta en el conjunt de l'Estat" i ha posat l'accent "en l'alta taxa de temporalitat en la contractació, que en l'últim trimestre de l'any arriba al 30,4% (28,3% en el mateix període de 2016)" mentre que a Espanya el percentatge és inferior, el 27,3%.

"Aquestes xifres mostren que l'increment de l'ocupació està vinculat a la precarietat de les condicions laborals", ha apuntat García, qui ha insistit que la recuperació és "insuficient, fràgil i inestable".

De la mateixa manera, la central sindical ha destacat que l'atur ha augmentat entre les dones i entre els joves menors de 25 anys. Per al sindicat, "queda molt per recórrer per a disposar d'una ocupació de qualitat, que permeta a joves, majors de 45 anys, aturats de llarga durada, dones i migrants, desenvolupar els seus projectes de vida i tindre la integració social que tota persona necessita".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento