Comunitat Valenciana

Puig afirma que la Comunitat Valenciana és ara "més justa" i amb "més ocupació" per l'"entorn d'estabilitat i honradesa"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha admès aquest dijous que "mai es pot estar satisfet amb el funcionament dels serveis públics en la seua integritat perquè sempre hem d'intentar millorar", però ha destacat que la Comunitat Valenciana és ara "més justa" que fa dos anys, amb "més ocupació" i creix per damunt de la mitjana nacional a causa de l'entorn d'"estabilitat i honradesa" que hi ha.
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Europa Press
Ximo Puig en imatge d'arxiu

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d'aquest dijous en resposta a una pregunta formulada per la síndica de Cs en les Corts, Mari Carmen Sánchez, sobre si està satisfet el Consell amb la prestació de serveis públics que ofereix la Generalitat als ciutadans de la Comunitat Valenciana.

En la seua intervenció, Sánchez ha lamentat que "tristament la corrupció" es mantinga en l'"agenda" de la Comunitat, però ha reivindicat que és temps d'avançar i preocupar-se per l'Estat de benestar i la qualitat de vida dels ciutadans.

En aquest punt, ha considerat que el Consell té "col·lapsats els serveis públics" i ha sigut "incapaç" de donar solucions als dependents, molts dels quals, ha criticat, segueixen esperant a ser valorats i uns altres estan a l'espera de rebre l'ajuda.

De fet, ha assegurat que la segona reclamació que més rep el Síndic de Greuges està relacionada amb aquesta qüestió. "S'incompleix la legalitat i hi ha una falta de sensibilitat enorme. Segueix el tap en la dependència i el futur es presenta molt incert", ha lamentat la síndica de Cs.

Referent a açò, Puig ha remarcat que la Comunitat Valenciana té dificultats, però "és absolutament capaç de generar noves metes" i ha destacat que ara la regió és "més justa que fa uns anys perquè hui els valencians viuen millor". Ha indicat que la primera preocupació és l'ocupació i, a pesar de l'infrafinançament, "la Comunitat creix per damunt de la mitjana nacional i té més ocupació i això és per l'entorn d'estabilitat i honradesa", ha emfatitzat.

Encara que per a Puig, "queda molt per fer", ha valorat que en matèria de dependència, la regió era "l'última dels últims" i actualment inclou 20.000 persones més en el sistema que fa dos anys. "Hem passat de 40.000 persones a 60.000. És insuficient però és que ací ens trobàrem persones per valorar des de 2008. Partim d'on partim", ha insistit.

En Educació, ha remarcat que hi ha 4.000 professors més treballant i les famílies no paguen pels llibres text i això és "una avanç substancial". "Estem treballant per acabar barracons, però ací no hi ha varetes màgiques, és un procés de transformació permanent", ha subratllat Puig, per a qui hi ha "un horitzó i un projecte" en el qual "cap valencià queda al marge".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento