Una nena de 5 anys pateix abús sexual per segon cop

Investiguen el seu entorn, tot i que els pares no estan implicats. Acció Social assumeix la custòdia de la petita, tal com ja va fer el passat mes d’agost.
La Generalitat ha assumit la custòdia d’una nena de Barcelona de cinc anys. Una revisió pediàtrica va detectar dilluns passat que havia patit abusos sexuals. No és el primer cop perquè a l’agost s’havien detectat uns símptomes semblants.Els Mossos han obert una investigació per esbrinar-ne l’autoria. La consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, va descartar que els abusos provinguin del «nucli familiar». Els dos pares, de nacionalitat nigeriana, hi han col·laborat en tot moment: fins i tot s’han deixat prendre mostres d’ADN.

Ho van fer des del primer moment. A l’agost, quan la direcció general d’Atenció a la Infància va assumir la tutela de la menor, el pare va accedir a allunyar-se de la filla per facilitar la investigació policial. Una de les hipòtesis que es va analitzar, finalment descartada, era que el pare pogués estar-hi implicat. Després va tornar a casa.

A més, la mare ha portat des de llavors cada setmana la nena al pediatra per fer-ne el seguiment mèdic.

Controls correctes

Els Mossos, però, mantenen les investigacions sobre la família, l’entorn proper i també el llunyà. Tot i exculpar-los, Acció Social justifica l’assumpció de la custòdia perquè la funció de l’Administració és vetllar per la total integritat dels menors.

Tant l’Hospital de la Vall d’Hebron, on va ingressar la nena, com Acció Social, mantenen que els protocols es van seguir segons el previst.

Antecedents

Alba: Al març de 2006 va ingressar a la Vall d’Hebron per suposats mals tractes de la família. La nena tindrà seqüeles.

Claudia: Al juny, es va intervenir una nena de 6 mesos de Salou. Presentava una fractura de fèmur, per suposats mals tractes.

7.300 menors: Té al seu càrrec la Generalitat. Un 4% ha patit abusos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento