Comunitat Valenciana

Camps no se n'anirà del CJC i diu que "no té sentit" que Les Corts parlen d'ell nou anys després de dimitir

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Francisco Camps atén als migtjans
Francisco Camps atén als migtjans
Europa Press
Francisco Camps atén als migtjans

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha assegurat que no va a deixar el seu lloc en el Consell Jurídic Consultiu (CJC) encara que ho demanen Les Corts Valencianes i ha assegurat que "no té sentit" que el parlament valencià parle d'ell hui nou anys després que dimitira del seu càrrec.

Així ho ha asseverat Camps, en una entrevista en Onda Cero que arreplega Europa Press, en la qual s'ha referit a la iniciativa que es vota aquest dijous en la cambra autonòmica per a instar-li al fet que abandone el seu càrrec en el CJC, del que forma part en la seua condició d'expresident, arran de les revelacions en el juí del cas del cas Gürtel corresponent al presumpte finançament irregular del PP valencià. El que fóra número 2 del PPCV Ricardo Costa va apuntar ahir a la responsabilitat de Camps i va afirmar que el partit a la Comunitat Valenciana "es va finançar amb diner negre".

Sobre aquest tema, Camps ha manifestat: "Els partits de l'esquerra i catalanistes a la Comunitat Valenciana, des de fa molts anys, sent jo president i deixant de ser-ho, m'han tingut una malvolença especial; és recurrent açò de Camps en el parlament valencià, no s'obliden de mi, porten quasi quatre anys governant, ja podien parlar del que han estat fent però com no han fet absolutament res s'han de passar el dia parlant de mi".

Ha recordat que és integrant del CJC per ser expresident de la Comunitat Valenciana i ha afegit que podrà anar-se'n o no el dia que li corresponga. "Però anar-me de sobte perquè pareix que la política m'ho demana, no", ha resolt.

FINANÇAMENT "CORRECTÍSSIM"

Quan se li ha preguntat si està en condicions d'afirmar que no va haver-hi finançament irregular del PPCV, ha assenyalat que està "en condicions de garantir el que s'ha dit aquests anys pels responsables del partit: que les auditories que es van fer, tot el que es va dir en els comités i juntes directives, la qual cosa es va portar al Comité de Drets i Garanties d'Espanya és que el finançament havia sigut correctíssim".

En aquest punt, ha fet notar que s'ha desenvolupat una instrucció judicial de molts anys en la qual no va ser cridat a declarar "ni com a testimoni". "Ningú ho va demanar, ni l'acusació ni les defenses, tothom era conscient que jo no tenia coneixement algun de la possible o no bondat o no dels comptes del partit; tothom va dir el contrari al que està dient ara i caldrà preguntar perquè davant un jutge van dir una cosa i ara diuen el contrari".

Camps ha recalcat que no va donar "indicació a ningú per a dir-li que pagara de cap manera il·legal" ni per al partit ni "òbviament" per a ell, ja que "després d'anys de radiografia de tot tipus, mediàtica i probablement d'altres instàncies, tothom ha vist que el que tinc és la meua casa i punt".

Sobre si acceptaria la responsabilitat política que el PPCV s'haguera finançat de forma il·legal i no ho haguera detectat, el que fóra cap del Consell i president de la formació a la Comunitat ha contestat que "el finançament irregular, com el seu propi nom indica, ho és perquè no es detecta per part de ningú" i ha comparat la situació amb un president de banc que no coneix tot el que ocorre en cada sucursal.

"El que jo sé -ha continuat- és que vaig dimitir fa nou anys, perquè teòricament em van regalar quatre trages, vaig ser absolt, després el Tribunal Suprem va rebre un recurs de Ximo Puig i altres tres socialistes i ho va ratificar i a Espanya pràcticament no ho sap ningú".

Quan li han inquirit per la raó per la qual va dimitir si era innocent, ha apuntat: "Perquè em van processar per quatre trages". "Em van jutjar durant set setmanes, vaig tindre tres fiscals en el juí, més del que va tindre la cúpula d'ETA en l'Audiència Nacional, pràcticament a fiscal per trage i un jurat popular que va decidir cinc a quatre que era no culpable".

Francisco Camps ha reconegut la "sorpresa" que li va causar la declaració de Ricardo costa, amb el qual va menjar durant més de quatre hores, al costat d'exconsellers i exdiputats autonòmics, en la qual "en cap moment es va dir res" del que es va sentir ahir en el juí. "Més prompte al contrari, que (Costa) tenia arguments" per a la seua defensa, "Ho vaig sentir jo i la resta de comensals".

Sobre les al·lusions que va fer Costa a les despeses d'actes de campanya -va dir que Camps va pagar en 'b' focs artificials en els actes de Mariano Rajoy en la plaça de bous de València-, Camps ha considerat que no es va dir "res en concret en cap moment" i que no recorda alguna de les acusacions, com la contractació d'un animador.

"A VALÈNCIA FOCS ARTIFICIALS HI HA FINS EN LES NOCES"

"Per als actes se cedeixen locals gratuïtament, les cadires normalment estan posades, hi ha un entarimat que es porta d'acte en acte... pareix que estiguem muntant un concert rock de primer nivell i no és així", ha dit l'exdirigent 'popular', qui ha agregat que "a València focs artificials hi ha fins en les noces". "Els focs artificials van en el pack de la campanya electoral a València, és un tancament emotiu amb focs artificials i l'Himne Regional".

Quant a les paraules de Mariano Rajoy sobre la seua situació actual en el PP, Camps ha comentat: "Sóc militant del partit. Imagine que Rajoy es referia al fet que ara no tinc cap càrrec". I ha afegit que serà "sempre del PP tinga o no carnet" perquè és un "convençut d'Espanya".

Finalment, en preguntar-li si canviarà un poc del que ha dit si la justícia conclou que sí va haver-hi finançament irregular, ha subratllat: "No vaig a anar contra una sentència, però des que va saltar aquest assumpte, l'única cosa que he sentit dels responsables del PP és que tot estava fet de forma correcta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento