Comunitat Valenciana

FGV i el Sindicat Ferroviari aconsegueixen un acord per a desconvocar la vaga de Falles

  • "Sempre s'ha apostat i s'apostarà per mantindre obertes les línies de comunicació amb els representants dels treballadors", diu el director gerent de FGV.
  • S'ha acordat que es plantejarà en la mesa negociadora que les condicions de treball estipulades en el citat acord s'estenguen a tots els treballadors.
  • També han acordat que es desenvoluparà un pla formatiu per als col·lectius de tallers i instal·lacions fixes que possibilite la millora professional dels agents.
Estació de Metrovalencia a Burjassot
Estació de Metrovalencia a Burjassot
GVA
Estació de Metrovalencia a Burjassot

La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i el Sindicat Ferroviari (SF) han aconseguit un acord que comporta la desconvocatoria de vaga general en la província de València que la Intersindical Valenciana havia plantejat per als primers vint dies del pròxim mes de març, la qual cosa anava a incidir de forma negativa en els serveis habituals i extraordinaris que tots els anys es planifiquen amb motiu de les Falles, en fixar el SF les aturades durant els actes més multitudinaris, com les mascletaes o els castells de focs artificials.

Des de la direcció de FGV han indicat en un comunicat que els motius de la vaga eren "la incidència en els treballadors de la futura Llei de Seguretat Ferroviària -SF no havia firmat l'acord aconseguit al desembre per part de SIF, UGT, CCOO i SCF-, la falta de transparència en les dades sobre la massa salarial, la licitació de contractes que podia derivar en externalitzacions i l'incompliment de la valoració dels llocs de treball en el XII Conveni Col·lectiu".

Segons ha assegurat el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, "una vegada més, la voluntat de consens i el diàleg obert per part de la Direcció l'empresa i la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha fet possible que, només una setmana després de convocar-se aquesta vaga, haja fructificat un nou acord que permetrà desconvocar les aturades previstes per al mes de març"

Sánchez Jordán ha afegit que, "des d'aquesta Direcció, sempre s'ha apostat i s'apostarà per mantindre obertes les línies de comunicació amb els representants dels treballadors per a millorar les condicions laborals i la millora del servei als ciutadans".

Altres acords

En aquest sentit, s'han donat resposta a "totes les preocupacions del sindicat". D'aquesta manera, s'ha acordat que es plantejarà en la mesa negociadora del XIII Conveni Col·lectiu que les condicions de treball estipulades en el citat acord de desembre s'estenguen a tots els treballadors i no només als sindicats firmants, i s'entregaran al SF les dades salarials sol·licitades, sense informació individualitzada que permeta obtindre dades personals i protegits.

D'altra banda, s'explicarà als sindicats els futurs contractes abans de la seua licitació, a fi d'analitzar si fóra possible assumir les tasques a adjudicar per part dels treballadors de FGV, alhora que es desenvoluparà un pla formatiu per als col·lectius de tallers i instal·lacions fixes que possibilite la millora professional dels agents; i, finalment, es licitarà, en un termini màxim de quatre mesos, la realització de la Valoració de Llocs de treball en compliment del XII Conveni Col·lectiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento