Comunitat Valenciana

Puig demana a Camps que dimitisca del CJC per "ètica" i assenyala que "va més enllà d'un comportament personal"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el seu antecessor al capdavant del Consell Francisco Camps ha d'abandonar el Consell Jurídic Consultiu (CJC), després de ser assenyalat pels implicats en el cas Gürtel, per "ètica" encara que ha insistit que aquesta trama "va més enllà d'un comportament personal" perquè afecta de "forma nuclear" el PPCV.
Ximo Puig
Ximo Puig
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig

Puig -que ha realitzat aquestes declaracions després de presidir una reunió preparatòria de la participació de la Comunitat Valenciana en la XX edició del Saló Internacional de la Logística i abans que es produïra la compareixença de l'ex número 2 del PP valencià Ricardo Costa en el juí de la branca valenciana de Gürtel- ha assenyalat que "com sempre" el Govern valencià "respecta" les decisions que adopte les Corts valencianes, que hui debaten reclamar que Camps deixe el CJC.

Ha considerat que "hauria d'haver-hi una actuació directa de la persona concernida" perquè "hi ha qüestions que tenen a veure amb l'ètica que cadascun ha d'assumir" i "les responsabilitats polítiques s'ha d'assumir en primera persona", ja que les responsabilitats jurídiques "estan camí de dilucidar-se".

En qualsevol cas, ha subratllat que "l'element fonamental" és que "va més enllà del que ha sigut un comportament personal" perquè "això no ha sigut el problema d'una persona, de dos o d'una dotzena" sinó que és "un problema que afecta de manera nuclear un partit que ha dirigit la Comunitat Valenciana durant 20 anys i que en moltes convocatòries electorals, segons sembla, ha actuat fora de la llei". "I això és molt greu", ha constatat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento