El juí per l'assetjament a Oltra contra el líder d'España 2000 se celebrarà al maig
El juí per l'assetjament a Oltra contra el líder d'España 2000 se celebrarà al maig REMITIDA

El juí per l'assetjament que va patir la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, el passat mes d'octubre, se celebrarà el 23 de maig i s'asseuran a la banqueta dels acusats el president del partit polític España 2000 i dos persones més.

Així ho ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que ha precisat que l'òrgan encarregat de l'enjudiciament serà el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Llíria. La vista se celebrarà per un delicte lleu d'amenaces contra tres persones que es van concentrar a la vivenda particular d'Oltra el passat 18 d'octubre.

Es tracta del president d'España 2000, José Luis Roberto, contra el qual es dirigia la denúncia interposada per la part perjudicada, i d'altres dos persones la identitat de les quals ha aportat la Guàrdia Civil després que al desembre la jutgessa demanara als agents que identificaren els participants en la protesta que va tindre lloc davant del domicili particular d'Oltra.

La jutgessa considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte lleu d'amenaces, castigats amb una pena de multa, en el marc de l'article 171.7 del Codi Penal, segons el qual "el que de manera lleu amenace a un altre serà castigat amb la pena de multa d'un a tres mesos. Aquest fet només serà perseguible mitjançant denúncia de la persona agraviada o del seu representant legal.

El dia del juí els denunciats poden estar assistits per un advocat si ho desitgen i acudir amb els mitjans de prova que consideren oportuns per a defendre's, han informat les mateixes fonts.

Consulta aquí más noticias de València.