València encara la recta final de les obres de renovació del túnel de Germanies
València encara la recta final de les obres de renovació del túnel de Germanies EUROPA PRESS

La remodelació del pas inferior per als vianants de Germanies, que connecta aquesta gran via amb la de Ramón y Cajal pel túnel que sorteja les vies d'Adif en el centre de València, encara la seua fase final. Les obres, que van començar a la fi d'octubre i contemplen un termini d'execució de tres mesos, conclouran oficialment el pròxim 8 de febrer, encara que és probable que acaben abans, segons afirmen fonts de la Regidoria de Mobilitat Sostenible. 

Aquesta intervenció suposa la primera actuació d'envergadura en el mig segle d'existència amb el qual compta el pas inferior. Entitats veïnals i usuaris han criticat durant anys tant els problemes d'accessibilitat que presentava com la seua degradació i la falta d'il·luminació i de seguretat. 

Amb el pas dels anys, tant les parets com el sòl i els sostres s'havien ennegrit i presentaven un aspecte degradat, amb humitats i brutícia acumulades, i també amb una elevada quantitat de sutge dels gasos que emeten els cotxes. 

Intervenció

Les obres que s'estan duent a terme pretenen posar fi a aquests problemes a través de diferents solucions. La més visible és la col·locació de grans finestrals que serviran per a aïllar acústicament la zona per als vianants dels vials per a vehicles. Aquestes pantalles també faran de barrera per a impedir l'entrada de pol·lució. El segon element principal és la nova il·luminació. 

Durant l'execució d'aquests treballs es permet la utilització del pas per part dels vianants.

La falta de llum era un dels aspectes més criticats pels usuaris, la qual cosa derivava en sensació d'inseguretat, sobretot a les nits. La nova il·luminació substitueix la llum groga per la blanca i inclou enllumenat d'emergència. A més, s'està renovant el paviment en tot el pas inferior i es va a instal·lar un fals sostre que serà igual al que existeix en la contigua estació de metro de Bailén. 

Altres elements que s'instal·laran, com els ascensors i les càmeres de seguretat, són també reivindicacions veïnals històriques. Durant l'execució d'aquests treballs es permet la utilització del pas per part dels vianants, en barrar-se la zona d'obres per parts. 

El pressupost total de la intervenció supera els 279.000 euros. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, va destacar a l'inici dels treballs que, amb aquesta remodelació, el Govern local «soluciona novament un problema que des de fa molts anys ha suscitat moltes reivindicacions veïnals i que els diferents governs centrals no han resolt en tenir paralitzat el Parc Central des de fa moltíssim temps», va afirmar.

Consulta aquí más noticias de València.