Comunitat Valenciana

Sindicats traslladen a Ford Almussafes el seu rebuig a vincular la pujada salarial a l'absentisme

  • Els representants dels treballadors en Ford Almussafes (València) han traslladat aquest divendres a la direcció el seu rebuig a l'oferta plantejada per aquesta, que planteja un increment salarial de prop del 5% fins el 2021 però lligat al compliment del ràtio d'absentisme. Per la seua banda, l'empresa els ha traslladat que la proposta és "justa i raonable".
Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes
ARCHIVO
Planta de Ford a Almussafes

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press el portaveu d'UGT, Carlos Faubel, que ha indicat que en la reunió han deixat "les coses molt clares" a l'empresa i si aquesta abandona la idea de lligar l'augment salarial amb l'absentisme estaran "molt a prop d'aconseguir un acord". "Esperem la resposta de l'empresa", ha afirmat.

Faubel ha recordat que ja van plantejar al desembre la seua proposta, amb un augment salarial d'almenys el 3 per cent, que el pla de previsió de jubilació es faça extensible als empleats més joves de l'empresa o la negociació de les jornades de treball extra. Segons ha recalcat, aquesta no era una proposta "de màxims per a començar a rebaixar, sinó assumible i que l'empresa pot atendre".

"No anem a pactar que el salari estiga condicionat a l'absentisme, es paga per un treball que s'està fent i es fa bé", ha reiterat el sindicalista.

Per la seua banda, des de la direcció de Ford Almussafes han refusat realitzar qualsevol tipus de valoració "fins que no concloga el procés de negociació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento