Oltra, sobre l'absència de Compromís en acte de l'AVE: "Si va Puig estem representats. No fa falta 200 per a una foto"
Oltra, sobre l'absència de Compromís en acte de l'AVE: "Si va Puig estem representats. No fa falta 200 per a una foto" EUROPA PRESS

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha indicat aquest divendres, en relació a l'absència de Compromís en l'acte d'inauguració de l'AVE entre Madrid-Castelló del pròxim dilluns en el qual participarà el president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, que si assiteix el cap del Consell, Ximo Puig, "ja estem tots representats" i "no fa falta que vagen 200 persones per a una foto perquè hi ha molta tasca que fer".

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell on ha lamentat els 11 anys de retard de l'engegada d'aquest servei que "molt alta velocitat no pareix", ha comentat, i que s'ha fet "a espentes i redolons" i no compta amb les condicions que "es mereixen els valencians".

Oltra ha justificat l'absència de la coalició a aquest acte en el Codi de Bon Govern pel qual es regeixen els càrrecs institucionals i que en el seu article 21.4 assenyala que "les persones subjectes al codi s'abstindran de participar en actes d'inauguració d'obres no finalitzades, de serveis que no estiguen en funcionament o de col·locació de pedres i només podran estar presents en la posada en funcionament de serveis finalitzats amb fons públics ja actius amb l'única finalitat de comprovar el funcionament del serveis".

Per a la vicepresidenta del Consell, que el Govern d'Espanya "no tinga aquesta guia", no vol dir que no l'haja de tindre "la resta" i ha puntualitzat que aquesta norma és "el que motiva l'actuació institucional".

Insistida per si l'assistència de Puig suposaria "incomplir" aquest codi, Oltra ha negat aquest extrem perquè és el president de la Generalitat i "la màxima autoritat" de la Comunitat i, a més, ha recordat que ha sigut convidat a l'acte per un ministre.

Per tant, ha subratllat que si el cap del Consell participa en la inauguració "ja estem tots representats" i "no fa falta que vagen ací 200 persones a fer el mateix i a una foto quan ja esta el president i hi ha moltes coses que fer", ha subratllat.

Consulta aquí más noticias de València.