Comunitat Valenciana

Ford proposa un increment salarial i el vincula quasi la meitat a complir la ràtio d'absentisme

  • UGT critica que aquest augment (de quasi un 5%) es vincule a l'absentisme, de manera que "per qüestió d'unes desenes es puguen condicionar els salaris".
  • El sindicat reclama a més que el pla de previsió de jubilació "es faça extensible als empleats més joves" de l'empresa.
  • Té "coses positives, com la millora dels permisos retribuïts, que les jubilacions de la gent gran estan assegurades o les ocupacions fixes", expliquen.
Planta de Ford en Almussafes
Planta de Ford en Almussafes
ARCHIVO
Planta de Ford en Almussafes

La direcció d'empresa de Ford ha plantejat aquest dijous als treballadors de la planta d'Almussafes (València), en el marc de l'acord per al pla de competitivitat, un increment salarial d'al voltant del cinc per cent durant tres anys, fins al 2021, condicionat quasi en la meitat d'aquest percentatge al fet que es complisca en la fàbrica la ràtio d'absentisme, una proposta que UGT "rebutja de plànol".

El portaveu d'UGT en Ford, Carlos Faubel, ha avançat que el sindicat traslladarà la seua negativa als responsables de l'empresa en una reunió aquest divendres, ja que els representants dels treballadors han demanat aquest dijous un recés d'un dia per a avaluar les condicions que ha oferit la mercantil.

El sindicat critica que es vulga vincular l'augment salarial als nivells d'absentisme, de manera que "per qüestió d'unes desenes es puguen condicionar els salaris" dels treballadors, amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu dels empleats, segons ha lamentat.

Faubel ha explicat que si no es condiciona l'augment salarial a l'absentisme, els sous dels treballadors s'incrementaran en "més d'un 4% i fins i tot prop del 5%" fins al 2021; en canvi, de no complir-se amb la ràtio d'absentisme, amb la proposta de l'empresa, aquesta xifra pot descendir fins al tres per cent. Així mateix, tampoc es garantiria la clàusula de desviació salarial.

Altres demandes

Des de l'organització sindical han manifestat que no acceptaran l'acord si no es desvincula l'augment salarial al compliment de la ràtio d'absentisme. No obstant açò, també condicionen el consens a altres dues demandes.

D'una banda, UGT reclama a més que el pla de previsió de jubilació "es faça extensible als empleats més joves" de l'empresa. "Els treballadors aporten a una guardiola un 1% del seu salari brut i l'empresa un altre 1%, però els nous treballadors fixos no disposen d'aquest pla. Ho volem per a tots", ha reivindicat.

D'igual forma, el sindicat s'oposa al fet que l'empresa "puga de manera unilateral programar cinc jornades en dissabte sense necessitat de dialogar". "Quan hi ha problemes, se'ns crida, atenem la situació i la portem endavant. El que no volem és que ho faça l'empresa sense negociar res", ha agregat.

"Es pot aconseguir un acord satisfactori"

Malgrat aquestes objeccions, Faubel ha assenyalat que la proposta de Ford té "coses positives, com la millora dels permisos retribuïts, que les jubilacions de la gent gran estan assegurades o les ocupacions fixes assegurades".

"El que no acceptem és haver de renunciar a part dels salaris per l'absentisme. Si s'atén a açò, es pot aconseguir un bon acord satisfactori per a ambdues parts", ha assegurat.

El representant d'UGT ha incidit que "ara li correspon a l'empresa atendre a aquestes peticions, una cosa raonable que pot atendre la direcció". "Li toca respondre a les nostres demandes, tant a eliminar de l'oferta el ràtio com al pla de previsió de jubilació. Si no canvien aqueixos plantejaments, no serà possible arribar a un acord", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento