El port de València atendrà 197 escales de creuer durant l'any 2018
El port de València atendrà 197 escales de creuer durant l'any 2018 Port de València

L'Autoritat Portuària de València té previst atendre 197 escales de creuer en 2018 i incrementar més d'un 3% el número de creueristes que arriben a la ciutat. Estes xifres suposen accelerar el creixement respecte al registrat durant l'exercici 2017 que, atenent a les dades provisionals de trànsit, s'ha tancat amb un alça del 1,6%.

Les previsions d'escales indiquen que els principals mesos per al trànsit de creuers seran el mes d'abril, amb 35 escales programades, i la coneguda com a temporada alta per a aquest tipus de creuers en el Mediterrani Occidental, els mesos de setembre, octubre i novembre. En concret, durant estos tres mesos, el port de València preveu rebre 81 escales de creuers.

A estes dades contribuirà especialment la companyia MSC Cruceros que, tal com va anunciar el seu president, Emiliano González, el passat mes de novembre, té programades més de 40 escales en el port de València.

Així mateix, la companyia ha triat València com a port base per a dos dels seus bucs, el MSC Divina que cobrirà la campanya de març a setembre, i un dels bucs insígnies de la companyia, el MSC Meraviglia, que realitzarà escales els mesos d'octubre i novembre. 

A més, el port de València treballa amb al voltant de 30 navilieres diferents entre les que destaquen companyies com Costa Cruceros, Royal Caribbean, Aida Cruises, Grupo TUI, Azamara Cruises o Viking Cruises, entre altres.

El port de València compta amb dos molls que permeten l’atracament de bucs de fins a 300 metres d'eslora i altres dues alineacions d’atracament situades en l'ampliació nord de 430 i 440 metres de longitud respectivament i un calat de 16 metres.

Oferta creuerística

L'oferta creuerística de la ciutat, desenvolupada conjuntament, entre l'Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia, variada i es caracteritza per la seua seguretat. En 2017, es van incorporar nous recorreguts a les tradicionals rutes per l'Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Entre ells destaquen la Ruta de l'Art Religiós, que inclou una parada en la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolau; la Ruta de la Seda que permet conèixer el llegat històric d'aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d’estes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.

Consulta aquí más noticias de València.