Comunitat Valenciana

Podem demana a Puig una reunió amb diputats nacionals i senadors del Botànic per a abordar l'infrafinançament

  • El senador de Podem per València, Ferran Martínez, ha instat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a reunir-se amb diputats nacionals i senadors de les formacions del Botànic per a establir una estratègia conjunta en la lluita contra l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

Martínez ha defès en un comunicat que "seria positiu" que els partits del Botànic tinguen una estratègia conjunta "per a pressionar al Govern del PP i aconseguir solucions a l'infrafinançament". "Per açò, volem plantejar una reunió de diputats i senadors valencians amb el Consell", ha agregat.

El senador de la formació morada ha llançat aquesta proposta arran dels "moviments polítics que Ximo Puig ha realitzat aprofitant la seua visita a FITUR a Madrid i l'anunci que el Govern valencià aprovarà la petició de compareixença del president de la Generalitat en la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat per a parlar de la reforma paralitzada".

La formació ha recalcat que, "fa just un any, Puig va donar per bones les paraules" del president del Govern central, Mariano Rajoy, "en les quals es comprometia, en la Conferència de Presidents, a abordar un nou sistema que pal·liara l'infrafinançament crònic de la Comunitat.

"Aquesta situació deriva de l'excés de credibilitat que el president valencià va atorgar a la paraula del president del Govern i demostra que, en lloc de confiar la situació dels valencians a la bona voluntat del PP, la qual cosa hauria d'haver fet el PSOE és ajudar a Podem a traure'ls de la Moncloa", ha asseverat.

Martínez s'ha referit a "diversos" informes que han calculat que "cada valencià rep 237 euros menys que la mitjana de l'Estat, que s'eleven a 839 si la comparació es realitza amb l'autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10 per cent i un 29 per cent menys de recursos, respectivament".

Finalment, el senador ha recordat que "l'exigència d'un millor finançament autonòmic ha unit tots els partits polítics valencians, a excepció del PP, en diferents mobilitzacions, que van culminar en una gran manifestació el passat 18 de novembre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento