Montón presenta la maqueta del nou centre de salut i especialitats de l'Espai Campanar, que conclouran en 2020
Montón presenta la maqueta del nou centre de salut i especialitats de l'Espai Campanar, que conclouran en 2020 GVA

La consellera s'ha reunit aquest dijous amb els representants de la plataforma cívica Campanar per a presentar el disseny arquitectònic d'aquests centres, que cobriran el 90% de les necessitats assistencials dels veïns del barri excepte l'hospitalització, que seguirà en el nou Hospital de Malilla.

Així, segons "la cronologia" amb la qual treballen, i el centre d'urgències provisionals entrarà en funcionament a la fi de 2018 o principis de 2019, el centre de salut, que s'alçarà en l'espai buit entre la cafeteria i l'heliport, en 2019 i el centre d'especialitats en 2020 encara que ha advertit que en estar "involucrades" altres Administracions pot haver-hi "retards" en les dates previstes per demores en les llicències i recursos.

Montón ha destacat que ja hi ha nou licitacions en marxa per al nou projecte Ernest Lluch, que comptarà amb una inversió total de 146 milions, i que cobrirà les necessitats no només dels veïns d'aquest departament de salut, sinó també de la seua àrea "resolent així un problema" que va deixar el PP. El disseny del nou centre ha sigut elaborat per la UTE d'arquitectes Aicequip, FJ Jiménez i Algescon. Per la seua banda, al concurs d'idees per a triar el projecte de la segona fase s'han presentat 14 firmes.

Sobre aquest tema, el portaveu de la comissió Cívica, Matías Alonso, ha assenyalat que aquesta maqueta "dóna sentit a les més de 45 manifestacions" convocades per aquesta associació, en les quals van participar persones que ja han mort, sense que l'anterior govern del PP els rebera.

CENTRE DE SALUT CAMPANAR II

El nou centre de salut de Campanar II, amb una població assignada de 30.892 habitants, comptarà amb urgències 24 hores i amb Cirurgia Menor i disposarà de diverses àrees funcionals per a poder donar cobertura a la població d'aquest àrea metropolitana.

Així, comptarà amb un àrea de medicina de família amb 18 consultes de medicina i 15 d'infermeria, quatre consultes de pediatria i dos d'infermeria per a aquesta àrea i una altra àrea d'extraccions composta per una sala d'extraccions amb sis llocs, dos sales de tractaments, una sala de proves disgnòstiques i dos boxes d'observació, a més d'una sala de cirurgia menor.

Inclosos en aquest nou centre de salut, se situarà també una nova Unitat de Rehabilitació Bàsica, un nou Centre de salut sexual i reproductiva, una unitat d'odontologia preventiva, una unitat de salut mental i una unitat de diagnòstic precoç de càncer de mama.

A més, el centre acollirà un Punt d'Assistència Sanitària (PAS) per a atendre les urgències durant les 24 hores amb accés independent al del centre sanitari integrat. El PAS disposarà de tres consultes mèdiques, una consulta polivalent i dos sales de tractament d'infermeria.

CENTRE D'ESPECIALITATS

Per la seua banda, el centre d'especialitats atendrà una població de 250.000 habitants, i comptarà amb ressonància magnètica i Tomografia Axial Computeritzada (TAC) -a més de raigs X convencionals i ecografia- i quiròfans de cirurgia major ambulatòria, que serà així l'únic d'aquestes característiques a la Comunitat Valenciana.

En tractar-se d'un centre d'alta resolució, a més de consultes comptarà amb serveis de diagnòstic i tractament. En aquest sentit, oferirà serveis de cirurgia major ambulatoria. Per a açò comptarà amb tres quiròfans de cirurgia general i un altre per a oftalmologia.

Aquesta primera fase de construcció del centre de salut i d'especialitats discorrerà de forma paral·lela a l'engegada d'unes urgències provisionals en un local que dona al carrer Joaquín Ballester i el desamiantat dels edificis de Rehabilitació, l'Hospital General i l'Escola d'Infermeria, un procés previ al posterior enderrocament d'aquests edificis.

SEGONA FASE

Una vegada es buide el solar es començarà a treballar en la segona fase, que contempla la construcció d'un hospital de mitjana i llarga estada, quatre hospitals per a l'atenció de trastorns mentals i altres instal·lacions com un centre de trobada de pacients de salut mental, un centre d'estudis i investigació en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient. Així mateix, contempla un parc urbà (Parc de la Salut) que connectarà l'espai entre totes les àrees. Hi haurà un parquing gratuït amb 300 places.

La distribució de tots aquests espais vindrà definida per la resolució del concurs d'idees al que s'han presentat 14 projectes.

Consulta aquí más noticias de València.