Professors associats de la UV convoquen vaga indefinida per a exigir  "condicions salarials i laborals dignes"
Professors associats de la UV convoquen vaga indefinida per a exigir "condicions salarials i laborals dignes" ASSEMBLEA PROFESSORAT ASSOCIAT UVEG

El 89% dels participants en la votació de l'assemblea de PDI associat de la Universitat ha recolzat una vaga indefinida "revisable" a partir del 29 de gener, per a reclamar els seus drets i reivindicar el principi "a igual treball, igual salari", informa el col·lectiu a través d'un comunicat.

D'aquesta manera, es convoca una vaga de caràcter indefinit a partir del 29 de gener -quan comença la docència del segon quadrimestre-, que "anirà revisant-se gradualment en funció de les circumstàncies, a fi de reclamar unes condicions salarials i laborals dignes".

Segons aquests docents, "després de reiterats intents de negociar amb l'equip rectoral i amb la Conselleria d'Educació" un increment de les retribucions, basat en el principi d'igual treball, igual salari", que els equipare a altres figures contractuals i demanar que s'els reconega el dret a participar en projectes de recerca, "no hi ha un altre remei que preguntar al col·lectiu per la possibilitat de convocar una vaga". En una consulta telemàtica, el 89% dels participants ha votat l'opció de la vaga indefinida.

La plataforma recalca que, durant els últims anys de la crisi, la UV va augmentar, "fins a límits quasi extralegals, el nombre de PDI Associat, amb una xifra que suposa el 30% del personal docent investigador (el 40% si s'afigen els assistencials hospitalaris)" i que imparteix, segons càlculs del mateix col·lectiu, a prop un 75% de la docència dels graus, amb unes retribucions d'uns 5 euros l'hora, aplicant els criteris de càlcul de la mateixa Universitat.

"Ara que les coses han canviat, els beneficis són tots per al PDI a temps complet: promoció i estabilització, reducció de crèdits a la situació anterior al 'decret Wert' a la resta del PDI, excepte al PDI Associat. A més, aquest ha quedat fora de les millores socials i laborals que implica l'acord (que afecta la resta de PDI de la UV) de reducció de crèdits de docència per cura de filles i fills menors o de persones depenents", lamenten.

I en la mateixa línia, afigen: "Una vegada més, el PDI Associat ha quedat fora d'una millora que ha sigut generosa per als de sempre. Simplement, nosaltres no interessem, només ens volen com a mà d'obra molt barata experta i formada, amb unes retribucions de misèria i la impossibilitat de tindre un reconeixement en els projectes d'investigació".

Consulta aquí más noticias de València.