Comunitat Valenciana

Nou detinguts per una estafa de 3 milions en la compra de grans partides de pneumàtics

  • La Policia Nacional d'Alacant ha desarticulat una organització composta per nou ciutadans espanyols i italians suposadament dedicada a cometre estafes amb la compra de grans partides de mercaderies com pneumàtics, que venien ràpidament abans de pagar al seu proveïdor. La Policia estima que van cometre estafes per valor de 3 milions d'euros.
Una agent davant alguns dels pneumàtics
Una agent davant alguns dels pneumàtics
CNP
Una agent davant alguns dels pneumàtics

A més, amb els diners obtinguts l'organització realitzava compres de sòl en països de l'est d'Europa i adquiria empreses amb seu en paradisos fiscals. Les empreses afectades són totes espanyoles, la majoria d'elles assentades a la Comunitat Valenciana.

Segons la Comissaria provincial d'Alacant, l'operació va arrancar a principis de setembre de 2017, quan els agents van rebre una denúncia del representant legal d'una coneguda empresa de transports, en la qual manifestava haver sigut objecte d'una presumpta estafa per part d'una altra empresa la quantia de la qual ascendia a més de 100.000 euros.

Els agents van comprovar que la quantitat defraudada corresponia a la venda de 200 pneumàtics de camió. Així, van buscar si a Alacant o en altres poblacions limítrofes existien altres empreses del mateix sector afectades amb el mateix modus operandi. Amb açò, van detectar altres tres empreses que havien sigut víctimes de fets idèntics per part de la mateixa empresa, que havia estafat 204.000 euros amb la compra de 400 pneumàtics.

Amb tot, es va poder identificar als nou integrants de l'entramat i van descobrir totes les empreses que utilitzaven per a cometre les estafes. La Policia ha explicat que creaven empreses amb les quals adquirien mercaderia sense abonar i venien ràpidament. Amb eixe mètode van aconseguir estafar prop de 3 milions d'euros.

COMPRA DE SÒL

Per a açò, creaven empreses amb una part d'activitat real, valent-se d'elles per a adquirir grans quantitats de mercaderies sense haver-les abonat, i posteriorment els donaven una ràpida eixida. Amb aquests diners adquirien sòl en països de l'est d'Europa, com Polònia i Rússia i empreses situades en paradisos fiscals.

No obstant açò, el passat 19 de desembre, els investigadors van establir un dispositiu a Orihuela Costa, Almoradí i Dolores, que va concloure amb la detenció dels nou integrants d'aquesta organització criminal. Es van practicar tres registres en domicilis i oficines pertanyents a l'entramat, on els agents van confiscar 34.600 euros en efectiu, multitud de dispositius electrònics i nombrosa documentació referent a les estafes comeses o per a la compra de terrenys en països de l'est d'Europa. Igualment, els funcionaris van localitzar 14 vehicles provinents d'estafes.

Amb aquesta operació, duta a terme per agents del Grup de Delinqüència Econòmica de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, s'han aclarit onze estafes comeses sobre empreses assentades, la majoria d'elles, a la Comunitat Valenciana.

El Jutjat d'Instrucció 3 d'Orihuela va decretar l'ingrés a la presó de quatre dels nou detinguts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento