Comunitat Valenciana

El TS inadmet el recurs de cassació de tres sindicats contra el reglament de desenvolupament de la Llei de Participació

  • La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha decidit inadmetre el recurs de cassació dels sindicats CSIF, Intersindical Valenciana i USO-CV contra el reglament de desenvolupament de la Llei de Participació, segons ha informat UGT PV en un comunicat.

El TS va notificar aquest dimarts la providència de la sala en la qual s'acorda no admetre a tràmit el recurs interposat pels tres sindicats contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que desestimava la seua pretensió de deixar sense efecte el reglament de la Llei de Participació i Col·laboració Institucional de les Organitzacions Sindicals i Empresarials Representatives a la Comunitat Valenciana.

UGT-PV ha valorat aquest pronunciament que considera que "confirma" la seua "aposta per la tasca institucional en favor de la societat valenciana i el seu reconeixement, tant legal com social", "des de les bases de la transparència, el treball i la verificació objectiva del mateix".

El TSJCV va rebutjar el recurs d'aquests tres sindicats més SI -contra UGT PV, CCOO PV i Generalitat Valenciana- en descartar que el reglament "no siga conforme a dret o conculque la llei que desenvolupa". L'alt tribunal va descartar que es produïra "vulneració als principis de participació institucional en el desenvolupament del Decret 193/2015 pel qual s'aprova el reglament de la Llei de Participació Institucional", segons va informar en el seu moment el mateix sindicat.

Els demandants al·legaven que el reglament que desenvolupa la Llei de Participació suposava una "vulneració dels drets a la igualtat i a la llibertat sindical" perquè "no estableix criteris equitatius per a regular aquesta participació i col·laboració institucional", sinó que "determina una exclusivitat per UGT i CCOO".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento