Europa proposa que la MAT sigui soterrada

Els opositors a la línia no hi estan d’acord. La Comissió Europea va rebre ahir la proposta de soterrar gran part de la línia de connexió de Molt Alta Tensió (MAT), a través d’un informe del coordinador europeu, Mario Monti, que l’ha tramitat al comissari d’Energia. Ara, s’està a l’espera de la seva decisió.El ministre d’Indústria, Joan Clos, va assegurar que el seu departament «seguirà al peu de la lletra» les recomanacions de la Comissió Europea. Des de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós, conseller de Governació i Administracions Públiques, va afirmar que el «Govern català veuria bé soterrar les línies si serveix per desencallar el problema i acontentar tothom».

Tot i acollir la notícia amb satisfacció, les entitats contràries a la MAT veuen la proposta insuficient, ja que s’hauria de garantir el soterrament de tot el traçat i no d’una part, com suggereix Monti a l’informe.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va mostrar-se partidari de tancar definitivament la polèmica en la futura reunió bilateral amb França al gener. Soterrar la MAT encarirà el projecte.

El canal Segarra vulnera la llei

El Tribunal de Justícia de la UE va dictaminar ahir que el projecte de regadiu del canal Segarra–Garrigues a Lleida vulnera la legislació mediambiental comunitària i, en concret, la que protegeix les aus silvestres. La sentència conclou que la infracció no es pot justificar, com fa el Govern, amb l’argument de la gran importància que té el projecte per la zona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento