Comunitat Valenciana

Sanitat assegura que el procediment emprat en les oposicions garanteix l'anonimat i compleix amb les garanties

  • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha assegurat aquest dimecres que en el procediment de recollida d'exàmens de les oposicions celebrades diumenge passat està "estandarditzat", garanteix "absolutament l'anonimat dels aspirants" i "compleix amb totes les garanties".
Alumnes en classe
Alumnes en classe
GVA/JLBORT
Alumnes en classe

Així ho han indicat fonts del departament, després que CCOO-PV assegurara que ha rebut denúncies sobre deficiències en la realització dels exàmens per part de diversos opositors segons els quals no s'hauria realitzat el procediment de separació de les plantilles dels exàmens "amb suficient garantia de correcció anònima de la prova".

"El procediment utilitzat per a les contestacions dels diferents exercicis realitzats és un procediment d'examen i correcció estandarditzat que garanteix absolutament l'anonimat dels aspirants i compleix amb totes les garanties", ha precisat Sanitat, que ha detallat que les fulles de respostes "tenen tres còpies superposades per a marcar els resultats en les tres".

La primera, han continuat, vé amb un adhesiu d'identificació de l'aspirant (si no, seria el candidat el que hauria d'omplir-ho) al costat d'un codi de barres identificatiu en una pestanya superior recortable. En la part inferior està el codi de barres (que servirà per a casar les dos parts) juntament amb la plantilla dels respostes. Aquesta part inferior retallada queda com una còpia absolutament anònima que s'envia a corregir en un sobre.

La part superior es guarda en un altre sobre diferent segellat per a identificar les respostes juntament amb la segona còpia (en dipòsit de l'Administració per a qualsevol incidència), han explicat des de Sanitat.

"El procés de separació de les dos parts es realitza davant els membres del tribunal, els tres funcionaris que exerceixen de fedataris públics del procés, així com els aspirants que desitgen estar presents. De fet, va haver-hi aspirants en diferents aules que així ho van fer. És a dir, està totalment supervisat i amb plenes garanties de seguretat i anonimat. Una tercera còpia li la queda l'aspirant", han indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento