Podem proposa elaborar un "mapa de riscos" per a prioritzar l'assistència sanitària en els festejos taurins
Podem proposa elaborar un "mapa de riscos" per a prioritzar l'assistència sanitària en els festejos taurins AYUNTAMIENTO DE PUÇOL (VALENCIA)

Segons el seu portaveu de Sanitat, Daniel Geffner, l'abolició o la moratòria de la mesura aprovada en la llei d'acompanyament de 2018 mitjançant la qual es garanteix la presència de dos metges en aquests festejos "no és la solució, ja que els problemes de seguretat persistiran".

En un comunicat, ha explicat que si hi ha manca de personal mèdic qualificat s'haurien d'establir prioritats en les actuacions des d'ara, emprant les mesures contemplades en la llei en els casos que es consideren de major risc.

Per a elaborar el mapa de riscos dels festejos el parlamentari considera que s'hauria de comptar amb l'experiència acumulada dels últims anys per a establir amb fiabilitat les poblacions que programen festejos amb bous salvatge i aquelles que registren major sinistralitat.

Geffner ha expressat la seua "sorpresa" davant la posició de PSPV i Compromís, que van aprovar incloure en la llei aquesta mesura i ara "pretenen supeditar la seguretat a altres qüestions".

També ha recordat que la iniciativa incorporada a la normativa de festejos va partir d'una demanda del Col·legi de Metges per a incrementar la seguretat en els festejos, que va arreplegar Podem "per considerar-la necessària, ja que incidia en la millora de la seguretat dels valencians que acudeixen a aquests festejos i que no poden estar en situació d'inferioritat respecte a altres autonomies".

El diputat ha manifestat la seua disposició a arribar a acords, però prioritzant la seguretat perquè "no es poden tancar els ulls davant un problema, ja que açò no ho fa desaparéixer".

Consulta aquí más noticias de València.