Comunitat Valenciana

Els centres escolars valencians poden sol·licitar el canvi de jornada fins al 7 de febrer

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la modificació de l'Orde per la qual s'estableix el procediment per a sol·licitar la votació al canvi o no de la jornada escolar en els centres educatius i ha fixat el 7 de febrer com data límit per a sol·licitar el canvi d'horari.
Un aula d'un col·legi
Un aula d'un col·legi
GVA
Un aula d'un col·legi

Fins a aquesta data els centres educatius podran presentar la seua proposta de canvi, prèvia aprovació del Consell Escolar de centre, per a posteriorment passar a la votació del canvi d'horari per part de les famílies en la data que l'administració fixe abans del període d'admissió per al curs 208-2019, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La tramitació dels canvis de jornada escolar es va impulsar des del curs 2016-2017 i des de llavors en diferents centres educatius d'Infantil i Primària del territori valencià s'ha tramitat el canvi de jornada escolar, que finalitza amb la votació per part de les famílies de manera favorable o desfavorable.

El present curs hi ha 815 centres educatius d'Infantil i Primària amb jornada escolar partida. 127 corresponen en les comarques d'Alacant, 136 a les comarques de Castelló i 552 a les comarques de València.

Pel que fa a la jornada continuada, la segueixen 522 escoles en tot el territori. En les comarques d'Alacant són el 60% del total de la província (341 escoles), en les de Castelló el 20% de la província (44) i en les de València el 15% de la província (137).

NOVETATS EN LA NORMATIVA DE SOL·LICITUD

Per al pròxim curs s'han fet algunes modificacions en la normativa de sol·licitud de tramitació de canvi de jornada que tenen com a objectiu optimitzar-la després de la seua aplicació durant dos cursos.

"D'aquesta manera, s'ajusta a les diferents experiències pel que fa a les votacions de les famílies arreplegades pels centres i a les demandes dels representants de les mares i els pares pel que fa a les activitats extraescolars", han indicat les mateixes fonts.

De les modificacions que s'han realitzat en la normativa cal destacar dos aspectes. Un fa referència als resultats de les votacions de les famílies, ja que tant si la decisió presa en votació és favorable al canvi de jornada com si no, el resultat tindrà una validesa per a tres cursos acadèmics. Per tant, en un centre educatiu no se sol·licitarà la repetició del procediment almenys fins a passats tres cursos escolars.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Un altre aspecte és que es contemplen les activitats extraescolars de pagament no lucratives en la jornada continuada, una reivindicació feta per les AMPA. En aquest sentit, i per norma general, les activitats extraescolars són gratuïtes, no obstant açò si la comunitat educativa d'una escola prefereix introduir alguna activitat extraescolar no lucrativa ho podrà fer.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport fixarà en breu instruccions concretes sobre aquest tema per a garantir que cap alumne o alumna es quede exclòs per motius econòmics en cas que s'oferisquen activitats extraescolars de pagament i la família vullga que el seu fill assistisca a aquestes, evitant així la desigualtat per raó econòmica.

En aquesta línia, la nova normativa apunta a generalitzar aquesta mesura en totes les escoles, independentment de la jornada que tinga establida, també en aquelles escoles que oferisquen activitats extraescolars en jornada partida dins de l'horari lectiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento