Educació acorda amb l’Ajuntament de València tramitar nou actuacions del Pla Edificant
Educació acorda amb l’Ajuntament de València tramitar nou actuacions del Pla Edificant GVA

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, s’ha reunit amb el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo; la regidora d’Educació, Maria Oliver, i el regidor de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià, per a iniciar la tramitació de nou centres educatius de la ciutat dins del Pla Edificant.

S’ha determinat iniciar la tramitació de les resolucions que a aquest efecte signarà el conseller Vicent Marzà en breu dins del Pla Edificant per a la nova construcció del CEIP Fernando de los Rios, del CEIP Santo Ángel de la Guarda i de l’IES Patraix. Així mateix, es durà a terme la tramitació de rehabilitació, reparacions i grans millores del CEIP San José de Calasanz, el CEIP Carles Salvador, el CEIP Raquel Payá, el CEIP Salvador Tuset, el CEIP Lluis Vives i el CEIP Teodor Llorente.

Segons Miguel Soler, “en total per a aquest primer paquet d’actuacions es farà una inversió d’uns 25 milions d’euros per part de la Conselleria, una part dels quals es farà enguany i la part més important, durant el pròxim any i fins que finalitzen les diferents obres. Estem molt satisfets perquè és una mostra que el Pla Edificant comença a funcionar”.

A banda de les nou grans actuacions en centres educatius de la ciutat, s’ha acordat que Educació estudiarà incloure en el Pla Edificant actuacions menors que cobrisquen tots els districtes de la capital. “Ens sembla una proposta molt encertada, hem acordat que la combinarem amb les actuacions menors que ja teníem previstes des del nostre servei d’infraestructures i en unes setmanes l’acabarem de concretar”, ha explicat Soler.

Pla Edificant

Cal recordar que el Pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció als centres educatius que ho necessiten.

Consulta aquí más noticias de València.